• Brand
 • Pret
  Lei
   – 
  Lei
  • 11760Lei
  • 22080Lei

Bazinele rezervoare GPL sunt structuri special concepute pentru a stoca și furniza gaz petrolier lichefiat (GPL) în cantități mai mari. Acestea sunt utilizate în principal în industrii, cum ar fi producția de energie, industria chimică, depozitarea și distribuția gazului. Iată o descriere a caracteristicilor și componentelor principale ale bazinelor rezervoare GPL:

 1. Capacitate și dimensiune: Bazinele rezervoare GPL variază în capacitate, începând de la câteva sute de litri până la câteva mii de metri cubi. Dimensiunile acestor bazine sunt determinate de necesitățile specifice ale utilizatorului și de cantitatea de gaz care trebuie stocată și distribuită.
 2. Material și construcție: Bazinul rezervor GPL este de obicei construit din oțel carbon sau oțel inoxidabil, deoarece aceste materiale sunt rezistente la presiunea exercitată de gazul lichefiat și sunt durabile în timp. Construcția bazinului trebuie să respecte standardele și regulamentele specifice privind stocarea și manipularea gazelor inflamabile și periculoase.
 3. Izolare și siguranță: Bazinul rezervor GPL este izolat termic și poate fi echipat cu sisteme de detecție a scurgerilor și a incendiilor. Aceste măsuri de siguranță sunt implementate pentru a preveni riscul de scurgeri, explozii sau incendii și pentru a asigura un mediu de lucru sigur.
 4. Accesorii și echipamente: Bazinele rezervoare GPL sunt echipate cu o serie de accesorii și echipamente necesare pentru manipularea și distribuția gazului. Acestea pot include supape de umplere, supape de descărcare, conducte de alimentare și conducte de evacuare, sisteme de filtrare și separatoare de apă, indicatori de nivel și dispozitive de măsurare a presiunii.
 5. Monitorizare și control: Bazinele rezervoare GPL sunt echipate cu sisteme de monitorizare și control pentru a asigura o funcționare eficientă și sigură. Aceste sisteme pot include senzori de nivel, senzori de presiune, sisteme de monitorizare a temperaturii și sisteme de control automatizat. Aceste dispozitive permit monitorizarea constantă a stocului de gaz, a presiunii și a altor parametri critici pentru a asigura o utilizare optimă și sigură a gazului.
 6. Mentenanță și inspecții periodice: Bazinul rezervor GPL necesită mentenanță și inspecții periodice pentru a se asigura că este în stare bună de funcționare și că îndeplinește toate standardele de siguranță. Aceste activități includ verificarea integrității structurale, verificarea echipamentelor și a sistemelor de siguranță, testarea siguranței și a supapelor