CIRCUIT 2020 Rusia: Lacul Baikal Şi Insula Olkhon

Acum o săptămână Comunitate Bucuresti 17 views / Firma

1,590 €

  • img
img
Detalii Anunt

Miracolul iernii siberiene

RUSIA: LACUL BAIKAL ŞI INSULA OLKHON

Irkutsk – Bourduguz – Listvianka – LaculBaikal –

Insula Olkhon

Aceastăcălătorie a fost gândită special pentru cei care iubesc iarna şi frumuseţile pecare le oferă natura în această perioadă, pentru cei care doresc săexperimenteze aventuri autentice. Dacă doriţi să petreceţi clipe minunatedescoperind peisaje noi la fiecare kilometru, această călătorie va fi cuadevărat emoţionantă, un miracol al iernii siberiene! Veţi descoperi Irkutsk-ulîmpătimiţilor de călătorii, veţi savura bucătăria locului, veţi întâlni nerpa –foca din Baikal, vă veţi plimba cu troica prin taigaua siberiană, veţi puteaconduce o sanie trasă de câinii husky prin pădurea acoperită cu zăpadă, vă veţideplasa pe gheaţa lacului cu aeroglisorul, veţi traversa cea mai adâncă parte alegendarului lac Baikal, veţi descoperi Insula Olkhon, inima lacului Baikal,centrul sacru al şamanilor, veţi experimenta trăiri pe care nu le-aţi mai avutpână acum şi ca o concluzie, veţi trăi un basm autentic siberian pe cele maisacre şi mai pure ape şi nu în ultimul rând, vă veţi întoarce acasă cu mii defotografii!

Perioada: 21.02 – 01.03.2020

Ziua 1 / 21.02.2020: Bucureşti– Moscova – Irkutsk

Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora10:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Aeroflot). Plecare spreMoscova cu compania Aeroflot, zbor SU 2035 (12:25 / 16:30) de unde se va pleacaspre Irkutsk cu zborul SU 1440 (17:35 / 04:20).

Ziua 2 / 22.02.2020: Irkutsk

Sosire la ora 04:20 în inima Siberiei, la Irkutsk. Întâlnire cughidul local, care ne va însoţi la hotel pentru cazare şi mic dejun. Dupăpreluarea camerelor şi o scurtă perioadă de odihnă vom porni în turul de oraş.Localitatea a luat naştere din fortul cazac „Ostrog”, care a fost întemeiat pemalul râului Angara în anul 1661 de conducătorul cazac Iakov Pohabov, iar înanul 1684 a primit numele de Irkutsk. Dezvoltarea culturală a regiunii sedatorează în mare parte deportaţilor politici ruşi, a artiştilor şi a unei bunepărţi a aristocraţiei ruse. Nobilii ruşi (dekabriştii) care s-au revoltat îndecembrie 1825, împotriva ţarului Nikolai I, au fost deportaţi în Siberia, mare parte din ei ajungând în Irkutsk.Construirea Şoselei Siberiene şi a liniei ferate a făcut ca Irkutsk să devinăunul dintre cele mai importante oraşe din Siberia de Sud, astăzi fiindprincipalul oraş al joncţiunii Trans-Siberianului. Turul panoramic de oraş vainclude cele mai importante monumente şi clădiri din centrul istoric. Vom vedeaCatedrala Bogoyavlensky, construită în anul 1723, considerată un monument deartă arhitecturală rusă, Galeria Regională de Artă, Teatrul Municipal,construit între anii 1894 - 1897 şi renovat complet în anul 1999, MuzeulRegional, Piaţa Kirov, Casa Albă, un superb monument care datează din primajumătate a sec. al XIX-lea, „Monumentul Turistului”, un monument aparte,dedicat împătimiţilor de călătorii, noua statuie a Ţarului Alexandru alIII-lea, Complexul Memorial al Decembriştilor care include casele familiilordeportate, precum şi numeroase biserici care întregesc peisajul citadin, precumBiserica Spasskaya. Dejun în cursul vizitelor. Vom continua explorarea oraşuluicare s-a dezvoltat prin comerţul cu blănuri, metale preţioase, diamante şi peşte,fiind numit la sfârşitul sec. al XIX-lea, “Parisul Siberian”, scriitorul rus V.Rasputin asemuind oraşul cu Londra sau Parisul, afirmând că “a nu vedeaIrkutsk, echivalează cu a nu vedea Siberia”. Vom pleca apoi spre una dintrecele mai frumoase mănăstiri din Siberia, Mănăstirea Ortodoxă Rusă Znamenskiy,renumită mai ales datorită icoanelor pictate de artişti ruşi cunoscuţi pe planmondial. Cină şi cazare la Hotel Irkutsk 3* (sau similar 3*).

Ziua 3 / 23.02.2020: Irkutsk– Bourduguz – Irkutsk

Mic dejun. În această zi vă veți putea bucura, opţional, de o“poveste rusească”, în "Sibirskaya Zaimka", în traducere taigauasiberiană. Vă veți îndrepta spre Bourduguz, situat pe țărmul golfului Angara,de unde veți porni într-o plimbare feerică prin pădure cu troica trasă de cai,o experienţă care vă va oferi prilejul de a simţi farmecul Rusiei siberiene înautenticitatea sa. După această plimbare inedită vă veți bucura de un dejun lafel de inedit, cu preparate siberiene, în timp ce o formaţie locală vă va delectacu muzica specifică locului, într-un restaurant situat în pădure. După-amiază văveți întoarce la Irkutsk pentru cină şi cazare la Hotel Irkutsk 3* (sau similar3*).

Ziua 4 / 24.02.2020: Irkutsk– Listvianka

Mic dejun. În cursul dimineţii vom părăsi Irkutsk-ul îndreptându-nespre Muzeul de arhitectură din lemn Taltsy, situat la o distanţă de 47 km faţăde Irkutsk, un impresionant muzeu etnografic în aer liber. Muzeul are o colecție unică de monumente istorice șiarhitecturale care datează din sec. XVII – XX, întinzându-se pe o suprafaţă de67 hectare. Muzeul înființat în anul 1966, deschis pentru vizitatori în anul1980, are 40 de monumente arhitecturale, 9000 exponate şi 13 expoziții. Primeleclădiri din lemn de aici au fost transportate de pe teritoriul inundat dupăconstruirea stației hidroelectrice Ust-Ilimsk, Taltsy devenind un loc deconservare a monumentelor culturii populare, o istorie a meșteșugurilor dinlemn. Vom afla informaţii despre stilul de viață al secolelor XVI – XIX dinsatele rusești și din iurtele Buryat și Evenk. De la târgul deschis în incintamuzeului veţi putea cumpăra suveniruri realizate manual de artiștii locali.Călătoria noastră va continua spre Listvyanka, localitate situată pe malullacului Baikal, înființată încă din sec. al XVII-lea și care a primit numele dela coniferele care cresc în apropiere numite larice şi care la noi se numesczada. Localitatea se întinde pe o distanţă de aprox. 6 km de-alungul ţărmuluilacului, fiind situată în apropierea locului de unde izvorăşte Râul Angara.Aici ne vom întâlni pentru prima oară cu copleşitorul peisaj oferit de LaculBaikal îngheţat. Dejun la un restaurant local, după care vom vizita BisericaSf. Nicolae care a fost construită de comerciantul rus, Ksenofont Serebryakov.O legendă spune că deoarece aproape că s-a înecat în timpul unei furtuniputernice pe Lacul Baikal, acesta a decis să construiască o biserică în cinsteaSfântului Nicolae, patronul și apărătorul marinarilor și pescarilor.Construcția bisericii a început în anul 1846 în satul Nikola, pe malulAngar-ului și a fost terminată după moartea lui Serebryakov de către soția sa,Natalia. Opţional, Snowmobil Safari prin pădure și pe gheaţa Baikalului, prilejcu care veţi putea vedea calea ferată Circum Baikal, o veche porţiune a căiiferate Trans-siberiene, considerată acum un monument de arhitectură şi artăinginerească. Veţi putea admira ţărmurile lacului Baikal acoperite de taigauaînzăpezită, precum şi măiestria realizării acestei căi ferate cu tuneluri,poduri şi ziduri tăiate în munte. Transfer pentru cină şi cazare într-unadintre cele mai bune locaţii din Listvyanka, la Hotel Mayak 3* (sau similar 3*).

Ziua 5 / 25.02.2020: Listvianka

Mic dejun. Această zi o putem numi ziua experienţelor. Vom vizitaMuzeul Limnologic Baikal, singurul muzeudedicat în întregime istoriei explorării lacului Baikal, a faunei și floreisale unice. Prima staţiune limnologică în Baikal a fost deschisă la Listvyankaîn anul 1928, iar din această bază a fost creat Institutul Limnologic în anul1961. Muzeul și-a dobândit statutul în anul 1993, iar în prezent, aprox. 50 demii de vizitatori vin aici în fiecarean. Expoziția prezintă în detaliu viața peștilor care trăiesc în lac, precum șia focii din Baikal, numită nerpa. În anul 2004, în muzeu au fost deschise 11acvarii, care au un sistem unic de alimentare cu apă de la o adâncime de 500 demetri, astfel încât condițiile de mediu în acvarii să fie similare cu biocenozanaturală a lacului. Opţional, puteţi vizita apoi Nerpinarium-ul (nume dat denerpa, foca lacului Baikal), deschis în vara anului 2009, unde veți vedea unamuzant spectacol oferit de focile care vor cânta, dansa, număra şi chiar vordesena! Dacă doriţi, puteţi deveni posesorul unui astfel de desen în guaşa. Încontinuarea zilei vom experimenta un dejun în mijlocul unei familii ruse,prilej de a afla lucruri interesante despre viaţa localnicilor. Ultimaexperienţă va fi vizitarea unei ferme de câini husky, unde vom înţelege cumaceştia sunt crescuţi pentru curse şi pentru plimbări. Ne vom întâlni cu câiniihusky şi vom afla amănunte despre tehnica de a conduce sania trasă de ei.Opţional, veţi putea avea oportunitatea de a conduce o sanie trasă de câiniihusky prin pădurile Parcului Naţional Pribaikalsky, care contrastează prin sălbăticiecu zona civilizată din Listvyanka. Cină şi cazare la Hotel Mayak 3* (sausimilar 3*).

Ziua 6 / 26.02.2020: Listvianka – Insula Olkhon

Mic dejun. Vom pleca într-o călătorie unică cu aeroglisorul pe LaculBaikal, care în această perioadă este „îngheţat tun”. Vom avea prilejul de aface sute de fotografii, vom vedea peisajele uimitoare, neatinse, desfăşurateîn fața ochilor, în timp ce ne vom deplasa spre cea de-a patra cea mai mare insulă dinlume (de pe lacuri) Insula Olkhon. Întreaga călătoriese va desfăşura pe gheaţă şi va dura aprox. 8-10 ore, timp în care vom observacum peisajul țărmului vestic se schimbă de la pădure și dealuri, la stepă, vomadmira lanțurile muntoase maiestuoase de pe malul estic al lacului Baikal și nevom minuna de formele bizare ale structurilor de gheață. Pe parcurs vom facecâteva stopuri pentru a observa peşterile, pentru a fotografia gheţurileBaikal-ului în toate formele lor: mantii și roci înghețate, blocuri de gheațăblocate în coloane verticale, cioburi de gheață uriașe, bariere de gheaţă fărăsfârşit şi câmpuri acoperite de zăpadă. Ne vom bucura de frumuseţile peisajuluide iarnă oferit de Lacul Baikal unde vom vedea cea mai pură gheaţă pe care ovom găsi peste tot în jurul nostru, chiar şi în paharele noastre cu vodkă.Dejun la pachet în timpul călătoriei. Ne vom îndrepta spre Insula Olkhon, ceamai mare insulă de pe lac care face parte dintr-un lanţ muntos ce “se ascunde”în apele adânci ale Baikalului, fiind localizată în apropiere de cel mai adâncpunct al său, oferind în această perioadă a anului o combinaţie complexă demirifice peisaje. “Bucata” de pământ de aprox. 280 km², cu olungime de aprox. 72 km și o lățime de aprox. 21 km, are un microclimat aparte,perfect pentru fauna şi flora locală. Linia ţărmului insulei este o alternanţăde stânci și golfuri de nisip, de păduri care se transformă în stepă, undevânturile de pe lac lucrează ca niște artiști pricepuți, chiar dacă, despreinsulă se spune că ar avea parte de mai multe zile cu soare, în timp ce restul laculuieste acoperit mai mereu de nori negri. Există două versiuni cu privire laoriginea numelui insulei și ambele sunt derivate din limba buryats, poporulindigen din Olkhon. Prima versiune este că numele insulei provine de lacuvântul oyhon – lemn, iar a doua este că numele provine de la olhan – uscat.Este încă discutată care dintre cele două versiuni reprezintă originea reală anumelui Olkhon, deoarece ambele cuvinte descriu insula perfect, mare parte aacesteia fiind încă acoperită de păduri, iar cantitatea de precipitații de aicifiind extrem de scăzută. O dată sosiţi pe insulă vom fi transferaţi în Khujir,principalul sat al Olkhonului unde ne vom caza într-una dintre cele mai bunelocaţii. Cină şi cazare la Hotel Baikal View 3* (sau similar 3*).

Ziua 7 / 27.02.2020: InsulaOlkhon – Capul Khoboy – Insula Olkhon

Mic dejun. Dacă sunteţi pasionaţi de fotografii, vă sugerăm să vătreziţi dis de dimineaţă şi să imortalizaţi gheaţa lacului Baikal în razele soarelui de dimineaţă. Gheaţatransparentă şi movilele de gheaţă cu forme diverse, vă vor invita să faceţi omulţime de fotografii. Vom face o excursie cu maşina 4x4 (UAZ), ocazie de aadmira două atracţii majore ale Insulei Olkhon: Shaman Rock, o faimoasă stâncăa şamanilor şi drumul spre Cape Khoboy, cel mai nordic punct al insulei Olkhon,centrul sacru al șamanilor din emisfera nordică. Datorită izolării sale aproapeperfecte, Olkhon a fost ultima fortăreață a șamanilor din Asia de Nord fiind unrefugiu pentru șamanii mongoli care s-au ascuns de persecuțiile din timpul luiGenghis Khan și mai târziu pentrușamanii buryat, când budismul s-a răspândit în Buryatia. Excursia ne va permitesă descoperim frumuseţea lui Maloye More, în traducere Marea Mică, apeşterilor, grotelor şi a altor insuliţe, deasemenea, lăcaşe de cult aleşamanilor. Shaman Rock, este stânca care a generat numeroase legende și mituripopulare despre Lacul Baikal și Râul Angara, pe lângă faptul că este unuldintre simbolurile principale ale lacului Baikal. Potrivit unei legende,furiosul Baikal a aruncat această stâncă după fiica sa pentru a o împiedica săfugă fără permisiunea lui după iubitul ei Enisey. În trecut, oamenii locali aucrezut în puterea miraculoasă a stâncii şi conform vechilor credințe, ea a fostreședința stăpânului fluviului Angara - Ama Sagaan Noyon. Cele mai importanteritualuri ale şamanilor au fost ținute pe această stâncă care era un loc pentrujurământ și rugăciune. În afară de aceste practici, oamenii locului obișnuiauîn trecut să aducă criminalii aici pentru o noapte și să-i lase singuri înaerul îngheţat al râului. Dacă în dimineața următoare nu era luat de apă și numurise de frică, acesta era graţiat. Capul Khoboy se află la contopirea MăriiMici - Maloe More cu Marea Mare - Marele Baikal. Numele său provine de la unvechi cuvânt buryat care înseamnă "o gheară, un molar". Forma CapuluiKhoboy arată într-adevăr ca o gheară, dar dacă vă uitați din lateral, acestasugerează profilul unei femei (ca acela sculptat în trecut pe navele grecești).Potrivit legendei buryat, Tengri (șamanii din Baikal) au transformat în piatrăo femeie geloasă care le-a cerut să-i ofere şi ei un palat la fel cu al soțulei. Încă de la început, Khoboy a fost considerat un loc sacru și a servitritualurilor religioase, devenind ulterior un loc popular pentru meditație. Deasemenea vom vedea și o altă stâncă interesantă numită Deva Rock – StâncaVirgină. Deoarece Capul Khoboy este situat în apropierea zonei unde lacul arecea mai mare lăţime, atunci când vremea este bună, se poate vedea malul esticși conturul deluros al Peninsulei Svyatoy Nos. În timp ce vom contemplaformaţiunile imense de gheaţă pe care le oferă magnifica panoramă a lacului,însoţitorul local ne va pregăti un dejun cald, o tradiţională supă baikalezădin pește, numită Uha. Drumul de întoarcere la Khujir va străbate zone destepă, plaje şi taiga. Vom avea timp liber pentru plimbări în jurul satului,prilej de a descoperi Stânca Burkhan, "locul de reședință al Dumnezeuluidin Baikal", sălaşul spiritelor Baikalului, a cultului şamanic și unuldintre cele nouă sanctuare budiste ale Asiei.Lasfârşitul zilei, nimic nu va putea fi mai relaxant decât o banya (baie de aburirusească) şi un ceai de plante, pe care vi le recomandăm cu “căldură”(opţional). Cină şi cazare la Hotel Baikal View 3* (sau similar 3*).

Ziua 8 / 28.02.2020: InsulaOlkhon – Irkutsk

Mic dejun. Ne vom lua rămas bun de la Insula Olkhon şi vom porni pedrumul de întoarcere la Irkutsk, de data aceasta terestru, nu înainte însă de avizita şi partea sudică a insulei. Ne vom îndrepta spre Capul Khorgoy şi CapulKhorin-Irgi (Capul Iepei), numit aşa deoarece de la depărtare seamănă cu un capde cal. În anul 1901, un naufragiu groaznic a avut loc lângă Capul Khorin-Irgi,când nava "Potapov" s-a scufundat cu 176 de oameni la bord,nesupravieţuind nimeni. Furtuna a durat două zile și a fost atât de puternicăîncât corpurile moarte au înghețat pe pietre, deoarece în timpul iernii,stropii de gheață de 10-15 cm grosime acoperă rocile capului până la înălțimeade 10-20 de metri. O să vedem apoi Capul Khorgoy care este situat într-o zonăde stepă, cunoscut în primul rând datorită ruinelor vechiului zid de protecțieKurykan. Funcția sa de zid de protecţie nu este definită exact încă, ipoteticfiind construit pentru protecție temporară. Cu toate acestea, în ultima vremese crede mai mult că această construcție ar fi putut fi un sanctuar cultural.Este posibil ca zidurile și șanțurile de piatră să protejeze un spațiu sacru despiritele rele, iar pietrele plate cu goluri se pare că au fost folosite caaltar pentru sacrificiul uman. Asemenea plăci de piatră, cu adâncituri bineevidenţiate de formă rotundă și cilindrică au fost găsite la Capul Khorgoy, iarpotrivit ipotezei academicianului Okladnikov, oamenii kurykan sunt strămoșiicelor două naționalități siberiene: yakută și buryată. În continuarea zilei vomajunge în satul MRS, după care ne vom deplasa spre Parcul Etnografic"Zolotaya Orda", unde vom fi informați despre cultura, tradițiile șimodul de viață al locuitorilor din regiunea Baikal și nu în ultimul rând undevom încerca preparatele bucătăriei buriate. După dejun ne vom îndrepta spreIrkutsk pentru cazare şi cina de rămas bun la Hotel Irkutsk 3* (sau similar 3*).

Ziua 9 / 29.02.2020: Irkutsk– Moscova – Bucureşti

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Moscova cucompania Aeroflot, zbor SU 1563 (13:05 / 14:30), de unde vom pleca spreBucureşti cu zborul SU 2036 (21:10 / 23:25).

TARIF: 1590 EURO / loc în cameră dublă; Suplimentsingle: 260 EURO

 (tarif valabil pentru un grup minim de 15turişti; pt. 10 – 14 turişti, tariful se va majora cu 170 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:

-transport intercontinental cuavionul pe rutele: Bucureşti – Moscova – Bucureşti, cu compania Aeroflot

- transport continental cu avionul perutele Moscova – Irkutsk – Moscova, cu compania Aeroflot

- transportintern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptatla nr. de turişti

- 7 nopţi cazare în hoteluri de 3*

- meselemenţionate în program: 8 mic dejunuri, 7 dejunuri şi 7 cine

- transferurile, tururile şi excursiile menţionate înprogram

- vizitarea unei ferme de câini husky

- călătorie cu aeroglisorul pe Lacul Baikal

- taxele de intrare la obiectivele menţionate înprogram

- ghizi locali

- conducător român de grup

- asigurare în caz de insolvabilitate /faliment al agenţiei de turism

- BONUS: asigurare medicală Clasic MondialAssistance pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 250.000lei/pers. (tratamente medicale de urgență, spitalizare, aeroambulanță / repatriereîn caz de necesitate medicală sau după 3 zile de spitalizare etc. însă care nueste menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de caredumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei)

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şiserviciu pentru zborurile intercontinentale și locale: aprox. 290 euro/pers.,care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene,valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

- taxa de viză Rusia: 75 euro/pers.

- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numaidacă se aplică

- alte servicii suplimentare decât celemenţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

-asigurarea storno (agenţia recomandă încheierea unei asigurări storno)

- bacşişuri: 40 euro/pers. pentru ghizi,şoferi, ajutori de şoferi – nu şi pentru bagajişti (se vor achitaconducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi laexcursiile opţionale

-excursiile opționale care se pot realiza cu un număr minim de 15 participanti,precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcțiede timpul disponibil, la fața locului, se mai pot organiza și alte excursiiopţionale propuse de partenerul local

  • Sibirskaya Zaimka: aprox. 70 euro/pers.
  • Snowmobil Safari cu o durată de 2 ore: aprox. 135 euro/pers.
  • Dog sleeding (plimbare cu sania trasă de câini husky) cu o durată de 20 min.: aprox. 70 euro/pers.

Opţiuneapentru acestea se poate face doar din ţară, cu cel puţin 2 luni înainte deplecare

ACTE NECESARE:

- paşaportvalabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

- paşaportul trebuie să conţină minim 2pagini libere

- 1 fotografie color 3,5 х 4,5 cm pe fundaldeschis, cu imaginea clară a chipului (din faţă), fără ochelari cu lentilefumurii şi cu capul descoperit

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

- înscrierile încep din momentul lansării programului,cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zileînainte de data plecării

- turistul va încheia cu agenţia « Contractul deprestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

- înmomentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşiasumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupuluiminim de turişti

OBSERVAŢII:

- conducătorulde grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective,inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

-agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontierăde a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăseascăteritoriul propriu

-prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nurăspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzieriiacestora

-conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conformitinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduceprezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiileopţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarealegală de ghid turistic

-cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulilehoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial deministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardelelocale

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora;problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turistdirect la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup

-dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cuun altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program

-agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, încazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

-agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilorpromoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadălimitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirareaperioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri întraficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbăride aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.;în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşireasituaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentrusuportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

-aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, înordinea înscrierilor

-agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu potfi realizate din motive independente de aceasta

-conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţiiîn interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup voroferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice; ghizii localipot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajulacestora

-excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumeleaferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DALTRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele aleexcursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altăparte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea ladispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelulrespectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiiloropţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau aobiectelor personale, indiferent de cauză

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poateavea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

- agenţia nu va suporta costurilesuplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderimasive de zăpadă şi evenimente politiceneprevăzute, greve etc.

- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţide ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordulnotarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărârejudecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cucertificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilorpărinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul denaștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/saucărții de identitate

- copiii care nu posedă carte de identitate aunevoie de paşaport individual

- vărugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sauPAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi suntvalabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

- pentru posesorii de paşapoartetemporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de laambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentrubiletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei

-c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimeiplăți

-prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări serviciituristice »

CIRCUIT 2020 Rusia: Lacul Baikal Şi Insula Olkhon