CIRCUIT 2020 Vietnam – Laos – Cambodgia

Acum o săptămână Comunitate Bucuresti 22 views / Firma

790 €

  • img
img
Detalii Anunt

Misterioasa Indochină

VIETNAM – LAOS – CAMBODGIA

Ho Chi Minh– Tay Ninh – CuChi – DeltaMekongului – Hoi An – My Son – Da Nang – Hue – Hanoi – Halong Bay – Luang Prabang– Siem Reap– Phnom Penh

Unperiplu amplu prin Indochina, un tărâm plin de mister, aproape necunoscut lumiimoderne, cu oameni calzi şi primitori, care începe cu străvechea civilizaţielacustră a Vietnamului, un amestec de culturi care se îmbină între fluvii şirâuri, între jungle şi plaje, între temple vechi şi zgârie nori moderni, continuă cu exoticul şi misteriosul regat laoţian, care păstrează romantismultradiţiei şi se încheie triumfal cu una dintre noile minuni ale lumii moderne,templul Angkor Wat din Cambodgia. Ca noutatefață de anii trecuți am inclus și vizitarea Deltei Mekongului, "Bolul deorez" al Vietnamului, un loc cu o varietate amețitoare, o lume a apei carese mișcă pe ritmurile marelui fluviu, unde bărci, case și „piețe” plutesc penenumăratele râuri și canale care străbat peisajul precum arterele unei inimisănătoase! Sintetizânddiferențele culturale dintre cele trei țări, se spune că “Vietnamezii planteazăorezul, cambodgienii se uită cum crește orezul, iar laoțienii ascultă cumcrește orezul!”. Haidețisă facem cunoștință cu ei și să ne bucurăm de peisajele superbe, de bogățiaculturală și de exotismul Indochinei!


Perioada: 06.0322.03.2020

Ziua1 / 06.03.2020: Bucureşti – Doha

Întâlnirecu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 10:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways).Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 222 (12:15 / 18:00) de unde se va pleca spre Ho Chi Minh cu zborul QR 972 (20:00 / 07:15).

Ziua2 / 07.03.2020: Doha – Ho Chi Minh (Saigon)

Sosire la ora 07:15 în Ho Chi Minh. Întâlnirecu ghidul local care ne va face o scurtă prezentare a celui mai mare oraşvietnamez, cu o vechime de 300 de ani, centru cultural, educaţional, comercialşi turistic, cunoscut cândva ca “Perla Orientului Îndepărtat”,aflat la confluenţa dintre Occident şi Orient. Ne vomîndrepta spre Muzeul Războiului care găzduiește expoziția referitoare la Războiul dintreVietnamul de Nord și cel de Sud și din Razboiul Indochinei, purtat cucolonialiștii francezi. După această vizită vom fi transferați la hotelpentru cazare. Cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Windsor Plaza5* (sau similar 5*).

Ziua3 / 08.03.2020: Ho Chi Minh – Tay Ninh – Cu Chi – Ho Chi Minh

Micdejun. Vom începe ziua cu o vizită la Tay Ninh, centrul religiei Caodaiste, unamestec de Budism, Taoism, Catolicism şi Islamism. Vom vizita Templul Principal la ora rugăciunii de prânz, după care vomcontinua cu vizitarea unora dintre cele mai semnificative locuri ale istorieirăzboiului din Vietnam, tunelele de la Cu Chi, veritabil oraş subteran, cu oreţea de peste 250 km de tunele, de unde soldaţii Viet Cong îşi duceau războiulde rezistenţă contra trupelor americane. Aici vă veţi putea plimba şi veţiputea experimenta viaţa subterană a acestui extraordinar complex militar, după care ne vom întoarce la Ho Chi Minh. Cină laun restaurant local. Cazare înHo Chi Minh la Hotel Windsor Plaza 5* (sau similar 5*).

Ziua4 / 09.03.2020: Ho Chi Minh – DeltaMekongului –Ho Chi Minh

Micdejun. Dimineața vom pleca spre localitatea Cai Be,situată în inima Deltei Mekongului, unde fluviul se împarte într-o vastă rețeade canale formând astfel delta, care pentru vietnamezi reprezintă o importantăsursă de hrană. Aici vom întâlni, de asemenea, culturi de orez și fructetropicale precum durianul, rambutanul, fructul pasiunii, mango etc.. Ne vom îmbarcapentru o croazieră pe Mekong până la Vin Long, vizitând pe parcurs piațaplutitoare de la Cai Be, o veche casă colonială și un atelier de artizanat.Dejun în timpul vizitelor. După amiază ne vom întoarce la Ho Chi Minh. Sosireîn cursul serii pentru cină la un restaurant local și cazare la Hotel WindsorPlaza 5* (sau similar 5*).

Ziua5 / 10.03.2020: Ho Chi Minh – Hoi An

Micdejun. Zi dedicată explorării oraşului Ho Chi Minh - fost Saigon, capitalaeconomică a Vietnamului. În timpul turuluivom admira cartierul chinezesc “Cho Lon”, templul Thien Hau, pagoda Giac Lam, cea mai veche din Saigon, pagoda Vinh Nghiem cumarele său sanctuar, o fabrică de lac care a rămas mărturie a tradiţieivietnameze și vechea clădire a Poştei din Saigon. După-amiază vom descoperivechile cartiere rezidenţiale coloniale unde se află Primăria, Opera, CatedralaNotre-Dame din sec. al XIX-lea, una dintre cele mai splendide şi tipice clădiride inspiraţie arhitecturală franceză și Palatul Reunificării (exteriorşi interior), un simbol al vechiului Guvern al Saigonului dinainte de anul 1975care aminteşte de trista istorie a Războiului IdeologicVietnamez. Timp liber pentru cumpărături la Ben Thanh Market, piaţă tipicăvietnameză, unde veţi găsi bijuterii, mătase, piele, statuete din lemn, totulla preţuri extrem de atractive. Transfer la aeroport pentru zborul de searăspre Da Nang, de unde vom fi transferaţi la Hoi An. Cină la un restaurantlocal. Cazare în Hoi An la Hotel Hoian Rosemary 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 11.03.2020: Hoi An – My Son – Hoi An

Micdejun. În această zi vom explora Hoi An-ul, vom face untur pietonal pentru a descoperi strălucirea acestui orăşel antic, construitîntr-o armonie de stiluri arhitecturale, cu străduţe înguste, case joase cuaspect chinezesc, temple de clan, vechi de sute de ani şi pagode viu colorate.Vom putea vedea vechile case medievale, dar şi superbe lucrări arhitectonicedin sec. al XV-lea, precum Podul Japonez cu acoperişul din țiglă sau Templul Phuc Kien, locul de întâlnire acongregaţiei chinezilor cantonezi. În continuarea zilei, vom porni într-unpelerinaj către “Ţinutul Sfânt” My Son, inclus pe lista Patrimoniului MondialUNESCO, pe care istoricii francezi l-au denumit “Valea Regilor”, unde se găsescruinele dispărutului Regat Champa, a cărui eră de aur a fost în perioada sec.VII - XVI. Întoarcere în Hoi An pentru cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Hoian Rosemary4* (sau similar 4*).

Ziua7 / 12.03.2020: Hoi An – Da Nang – Hue

Micdejun. Plecare spre Da Nang unde vom vizita satul sculptorilor de la poaleleMuntelui de Marmură şi Muzeul Arheologic Champa, care adăposteşte cea maibogată colecţie de vestigii rămase de la civilizaţia dispărută. Ziua va continua cu deplasarea spre oraşul regal Hue traversând Trecătoarea Norilor(dacă vremea este favorabilă), de unde vom putea surprinde o frumoasă panoramă spre Hue şi Da Nang. Hue este vechea capitală din perioada anilor 1802- 1945, sub administraţia a 13 împăraţi. Vom descoperi oraşul într-o plimbareinedită cu ciclo-ricşa, după care vom vizita Piaţa Dong Ba. Cină la unrestaurant local. Cazare în Hue la Hotel Romance 4* (sau similar 4*).

Ziua8 / 13.03.2020: Hue – Hanoi

Micdejun. Dimineaţa vom descoperi Cetatea Imperială intrând prin Poarta Amiezii, dupăcare vom vizita

PalatulArmoniei, Mausoleul Împăratului Khai Dinh şi Mausoleul Regelui Tu Duc, cel mailongeviv conducător al Vietnamului. După-amiază, vom face o romantică croazierăcu un vas-dragon pe Râul Parfumat, vom vizita Pagoda Thien Mu, una dintre celemai vechi şi frumoase structuri arhitectonice de cult din Hue. Cină la unrestaurant local. Transfer la aeroport pentru zborulspre Hanoi, oraş legendar, fondat în anul 1010, chintesenţă a civilizaţiei orezului din delta râului Roşu. Cazare în Hanoi la Hotel The Ann 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 14.03.2020: Hanoi

Micdejun. În aceasă zi vom face un tur panoramic în Hanoi, capitala ţăriişi al doilea oraş ca mărime dinVietnam, a cărui arhitectură s-a dezvoltat în sec. XIX-XX, prilejcu care ne vom convinge că zona construită în stilfrancez a rămas în mare parte intactă. Vom vedea Mausoleul şi fosta reşedinţă a lui Ho Chi Minh (exterior), situate în centrul Pieţei Ba Dinh, locul de unde liderul vietnamez a citit Proclamaţia deIndependenţă a Vietnamului la 2 septembrie 1945, punând astfel bazeleRepublicii Democratice Vietnam. În continuare vom vizita Pagoda cu un singur stâlp, o pagodă care se sprijină pe un singur pilon de piatră, ca ofloare de lotus, simbolul purităţii la budişti, care a fostconstruită de Regele Ly Thai To în anul 1049 ca recompensă pentrusoţia sa care i-a dăruit un fiu. Vom vizita de asemenea şi Templul Literaturiidedicat lui Confucius, care găzduieşte prima universitate din Hanoi, din anul1070. Seara, vom participa la un spectacol de marionete pe apă, o formă interesantă de artă vietnameză. Cină la un restaurant local. Cazare în Hanoi la Hotel The Ann 4* (sau similar 4*).

Ziua10 / 15.03.2020: Hanoi – Halong Bay

Mic dejun.Plecare spre celebrul golfde la Halong, care face parte din Golful Tonkin, unde vom ajunge în jurulprânzului, pentru a ne îmbarca pe un vas tradiţional, o interesantă joncă cupânze, pentru o croazieră mirifică într-un cadru natural unic, printre miile deinsule şi insuliţe care răsar din apa de smarald a golfului, overitabilă operă de artă a naturii, captivantă şi uimitoare, intrată înPatrimoniul Mondial UNESCO. Dejun şi cină cu specificpescăresc la bord. Vom avea ocazia de a vizita o grotă naturală şi vom avea, deasemenea, posibilitatea de a face baie în apele limpezi ale golfului. Cazare pe vas.

Ziua11 / 16.03.2020: Halong Bay – Hanoi – Luang Prabang

Micdejun. Ziua va începe cu navigarea spre Insula Hon Dau, spre grotele de laLuon, Bai Tu Long, Bai Tho. Golful Halong cuprinde sute de insule de calcar,botezate după forma lor, aşa cum este cazul Insulei Banana sau al Insulei Broasca Ţestoasă, însă foartemulte nu au fost încă explorate şi botezate. După dejun, întoarcere în port şiplecare spre aeroportul din Hanoi pentru zborul spre Luang Prabang. Cinăîntr-un restaurant local în Luang Prabang și cazare la Hotel Luang Prabang View 4* (sau similar 4*).

Ziua12 / 17.03.2020: Luang Prabang

Micdejun. Zi dedicată descoperirii vechii capitale a Laosului, Luang Prabang, cucele 50 de temple, un oraş încărcat de cultură şi istorie, care a fost înscrispe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1995. Luang Prabang a devenit odestinaţie turistică cunoscută în întreaga lume pentru templele construite înperioada colonizării franceze. Vom vizita Palatul Regal, devenit MuzeulNaţional, apoi templele Wat Visun, Wat Mai, Wat Aham, Wat Xieng şi pentru ceicare se încumetă, Templul Wat Senaram, la care seajunge urcând 329 trepte pe colina Phousi, de unde veţi avea o frumoasă panoramă asupra oraşului şi împrejurimilor. Cină la un restaurant local. Searase poate vizita bazarul de noapte care oferă interesante obiecte de artizanatlocal, sculpturi în lemn şi confecţii specifice zonei de munte din Laos. Cazare la Hotel Luang Prabang View 4* (sau similar 4*).

Ziua13 / 18.03.2020: Luang Prabang – Siem Reap

Micdejun. Dimineaţa, la răsăritul soarelui, vom putea vedea interesantul spectacoloferit de sutele de

călugăriîn robe de culoarea şofranului, înşiraţi pe strada Sisavang pentru a primiofrandele din partea locuitorilor (în principal hrană), un spectacol unicgenerat de tradiţiile religioase din această ţară. Transfer la aeroport pentruzborul spre Siem Reap, leagănul civilizaţiei khmere, oraş arheologic celebru,inclus între minunile lumii, care pe o suprafaţă de 600 km2adăposteşte peste 100 de monumente şi peste o duzină de ansambluri de templecare datează din cea mai înfloritoare perioadă a imperiului khmer, careaparţine perioadei cuprinse între sec. IX – XIII. Vom vizita “Citadela Femeilor”, un templu shivaist de dimensiunimai mici, dar care impresionează prin detaliile ornamentelor murale de o rarăfineţe, cu sculpturi în piatră şlefuită, după care vom vizita situl arheologicBantey Samre, care datează din sec. al X-lea, o altă capodoperă a perioadeiclasice. Cină la un restaurant local. Cazare în Siem Reap la Prince D’Angkor Hotel & Spa 4*+(sau similar 4*+).

Ziua 14 / 19.03.2020: Siem Reap (Angkor)

Micdejun. În această zi ne vom îndreptaspre Templul AngkorThom, vizită care va începe laPoarta de Sud cu Templul Bayon din sec. al XII-lea, Palatul Regal, Phime-Nakas,Terasa Elefanţilor şi Terasa Regelui Lepros. Vom vedea jungla acaparândzidurile celebrului Templu Ta Phrom, lăsat în mod intenţionat invadat de junglăpentru a demonstra că şi natura poate distruge ceea ce a construit omul.Imaginile oferite de acest templu sunt pline de exotism şi dramatism în acelaşitimp, fapt pentru care a fost ales ca loc pentru diverse filmări, un bun exemplu fiind “Lara Croft” cu Angelina Jolie. După-amiază vom vizita Templul Angkor Wat,care este considerat ca fiind una dintre cele mai remarcabile realizăriarhitectonice, ridicat la mijlocul sec. al XII-lea, dedicat lui Vishnu,divinitate cu numeroase reprezentări în basoreliefuri. Pentru a ne lua rămasbun de la aceste locuri magnifice, vom merge pentru cină la restaurantul “TonleMekong”, cu muzică, dansuri folclorice khmere şi celebrele dansatoare Apsara.Cazare la Prince D’Angkor Hotel & Spa 4*+ (sausimilar 4*+).

Ziua15 / 20.03.2020: Siem Reap – Phnom Penh

Micdejun. Dimineaţa vom face o croazieră de o oră pe Lacul Tonle Sap, una dintreminunile ecologice ale lumii, pentru a descoperi viaţa lacustră a pescarilor.Dacă timpul va permite, vom vizita “Școala Artizanilor” din Angkor, cusculptori în lemn şi piatră, precum şi pitoreasca piaţă locală. Transfer la aeroport pentru zborul spre Phnom Penh, capitalaCambodgiei, oraş care păstrează farmecul tradiţional al arhitecturii khmere şial colonizării franceze, numit odinioară Perla Asiei de Sud-Est. Cină la unrestaurant local. Cazare în Phnom Penh la Hotel Kravan 4* (sau similar 4*).

Ziua16 / 21.03.2020: Phnom Penh – Doha

Micdejun. Tur al oraşului Phnom Penh, prilej cu care vomvizita Muzeul Naţional, construcţie în stil khmer care adăposteşte peste 5000de exponate din toate perioadele istorice ale ţării, Palatul Regal (dacă va fiposibil în acea zi, deoarece regele decide dacă pot fi admişi turiştii în ziuarespectivă) construit de regele Norodom în anul 1866, în a cărui pagodă centrală se află Buddha de Smarald, confecţionat în anul 1769 dinsticlă baccarat. Vom vizita apoi Templul Wat Phnom cu pagoda dedicată zeiţeimării, Thien Han Tanh Man, după care vom vedea Monumentul Independenţei.Transfer la aeroport pentru plecarea spre Doha cu compania Qatar Airways, zborQR 971 (17:05 / 23:55).

Ziua17 / 22.03.2020: Doha – Bucureşti

Sosirela Doha, de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul QR 221 (06:55 / 11:15).

TARIF: 790 EURO + 2440 USD / loc încameră dublă; Supliment single: 720 USD

 (tarifvalabil pt. un grup minim de 20 de turişti; pt. 15 - 19 turişti tariful se va majora cu 70 usd/pers.)

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele:Bucureşti –Doha – Ho Chi Minh şi Phnom Penh – Doha – Bucureşti cu compania Qatar Airways

- transport continental cu avionul pe rutele: Ho Chi Minh – Da Nang, Hue –Hanoi, Hanoi – Luang Prabang, Luang Prabang – Siem Reap, Siem Reap – Phnom Penh

- transport intern pe toatădurata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. deturişti

- transport pe apă la Hue şi Lacul Tonle Sap

- 3 nopţi cazare înhoteluri de 5* şi 10nopţi cazare înhoteluri de 4*

- 1 noapte cazare pe vas la Halong Bay, în cabine cu 2 paturi

- mesele menţionate în program: 14 mic dejunuri, 3 dejunuri şi14 cine

-excursie în DeltaMekongului

-croazierăpe Lacul Tonle Sap

-croazierăcu un vas-dragon pe Râul Parfumatîn Hue

- excursie la My Son

- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

- taxele de intrare la obiectivele menţionate în program

- taxăprocesare viză Vietnam

- ghizi locali

- conducător de grup român

- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

-BONUS: PACHET TRAVEL care include Asigurare medicală, pe întreaga durată aprogramului, care acoperă o sumă maximă de 150.000 lei/pers. (tratamentemedicale de urgență, spitalizare, medicamente, transport de urgență la spitaletc. însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivelebolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începeriicălătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderilefinanciare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, acărei valoare storno maximă asigurată este de 8.500 lei/călătorie (cu franșizăde 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecventeevenimente ce cauzează anularea călătoriei

TARIFUL NUINCLUDE:

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurileintercontinentale aprox. 390 euro/pers. şi pentru zborurile continentale:aprox. 90 usd/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate decompaniile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelorde avion)

- taxă viză Cambodgia: 30 usd/pers., care se va plăti la faţa locului

- taxă viză Laos: 31 usd/pers., care se va plăti la faţa locului

- taxe de ieşire de pe aeroporturi, în cazul în care se aplică

- bacşişuri: 70 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, ajutori de şoferi şipersonalul de pe vapor, mai puţin pentru bagajişti (se vor achitaconducătorului de grup cel târziu la sosire)

- alte serviciisuplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

- excursiileopţionale care se pot realiza cu un număr minim de 15 participanţi, tarifeleacestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului,se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii externi

ACTE NECESARE:

- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cuminim 4 pagini libere; nu se acceptă pașapoartetemporare

- 3 fotografii tip paşaport care vor fi luatepersonal în călătorie, pentru vizele care se primesc la intrarea în fiecareţară

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

- înscrierile încep din momentul lansării programului,cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări serviciituristice », la care prezentul program este parte

- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice »,turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim deturişti

OBSERVAŢII:

- conducătorulde grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective,inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

-agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele defrontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite săpărăsească teritoriul propriu

-prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nurăspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzieriiacestora

-conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conformitinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduceprezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiileopţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarealegală de ghid turistic

-cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulilehoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial deministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardelelocale

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora;problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turistdirect la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup

-dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cuun altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program

-agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, încazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

-agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilorpromoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadălimitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirareaperioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri întraficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbăride aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.;în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşireasituaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentrusuportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

-aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, înordinea înscrierilor

-agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu potfi realizate din motive independente de aceasta

-conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofereexplicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii degrup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghiziilocali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi deghidajul acestora

-excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumeleaferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL;tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor carepot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceastadatorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie unmijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidulexcursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu suntincluse intrările la obiectivele turistice vizitate

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau aobiectelor personale, indiferent de cauză

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poateavea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

- agenţia nu va suporta costurilesuplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderimasive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

-copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi deunul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nucălătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă,certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciarîn original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minoruluisunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copiluluiminor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate

- copiii care nu posedă carte de identitate aunevoie de paşaport individual

- vărugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sauPAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi suntvalabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

CIRCUIT 2020 Vietnam – Laos – Cambodgia