REVELION 2020 Egipt Croazieră Pe Nil Şi Sejur În Hurgada

Acum o săptămână Comunitate Bucuresti 11 views / Firma

899 €

  • img
img
Detalii Anunt

AVANTAJE DAL TRAVEL ü zbor direct cu compania Tarom ü Revelion pe croaziera de 5* pe Nil ü excursie pe Platoul Gizah, Marile Piramide, Necropola Sakkara și Memphis ü vizitarea Muzeului de Egiptologie ü sejur de 2 nopți cu All Inclusive în Hurghada ü ghizi locali ü conducător român de grup ü BONUS PACHET TURIST PLUS PREMIUM

Descoperiți lumea

faraonilor și a piramidelor

REVELION ÎN EGIPT

CROAZIERĂPE NIL ŞI SEJUR ÎN HURGADA

Cairo –Gizah – Sakkara – Memphis – Aswan – Abu Simbel – Kom Ombo – Edfu – Luxor – Karnak– Hurghada

O călătorie în timp, diversă şi unicăprin locurile pe care numai puţini le ştiu sau şi le imaginează când se gândescla această destinaţie, care a fascinat şi va fascina şi în viitor. Încă dinsec. al V-lea î.e.n., Herodot scria despre Egipt că “nicăieri în lume nu vomgăsi la un loc atâtea lucruri minunate şi de o grandoare care te lasă fărăcuvinte” şi lucrurile nu prea s-au schimbat de atunci. Nu numai monumentelefaraonice sunt atracţiile acestui circuit dar şi moştenirea lăsată de greci,romani, creştini timpurii, alături de tezaurul de artă şi arhitectură acumulateîn secolele de stăpânire islamică şi nu în ultimul rând, mirajul deşertului cuoazele sale de verdeaţă şi civilizaţie. Circuitul în Egipt pe care vi-lpropunem este o performanță în domeniul turismului cultural, care reușește săcuprindă obiective din epoci diferite ale unei istorii de peste cinci mii deani: arhitectură faraonică, colecții de artă veche, vestigii din epocile greacăși romană, monumente creștine, moschei, palate musulmane și edificiile „belleepoque". Ce s-a întâmplat în zorii omenirii și cum au apărut mariînfăptuiri de-a lungul mileniilor pe malurile Nilului? Aceasta este întrebareacare i-a determinat pe mulți să-și consacre întreaga viață studiuluiegiptologiei, cel mai complex domeniu al istoriei vechi. Nisipul le-a păstratmii de ani, iar savanții le-au redat înțelesurile uitate: piramide și templefunerare grandioase, fresce cu simboluri religioase, basoreliefuri evocatoarecu aspecte cotidiene, motive ornamentale în piatră, obeliscuri de granit, statuistilizate cu chipuri de zei și faraoni, hieroglife și siluete cioplite peziduri, morminte, însemne ale puterii, bijuterii, sarcofage și mumii. Artaegipteană e forma sublimă a aspirației permanente a oamenilor la nemurire, iarnoi vă invităm să o descoperiţi.

Perioada: 28.12.2019– 05.01.2020

Ziua 1 / 28.12.2019: Bucureşti

Întâlnire cuconducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 22:30 (în faţaghişeului de îmbarcare al companiei Tarom).

Ziua 2 / 29.12.2019: Bucureşti – Cairo – Gizah – Sakkara – Memphis– Aswan (tren)

Plecare spre Cairo cu compania Tarom,zbor RO 101 (00:30 / 03:15). Bine aţi venit pe tărâmurile uneia dintre cele maivechi civilizații din istoria omenirii, civilizaţia egipteană! Oraşul Cairo esteunul dintre cele mai mari oraşe ale Africii şi totodată sediul Ligii Arabe,fiind recunoscut ca un important nod comercial al Orientului Apropiat încă dintimpuri străvechi. Întâlnire cu ghidul local şi transfer pentru cazare la HotelBarcelo Pyramids 4* (sau similar 4*). După micul dejun, ne vom deplasa spre piramidelede la Gizah. Cu o vechime de peste 4.500 de ani, Complexul Funerar Gizah aredrept simbol suprem trei structuri colosale, mormintele de formă piramidală alefaraonilor Regatului Vechi: Keops, Kefren și Mykerinos. Alături de legendarulSfinx, piramidele sunt cele mai uimitoare creații ale unei spiritualitățicomplexe și enigmatice, cel mai cunoscut reper cultural al omenirii, care i-afascinat pe erudiți de-a lungul vremii. De altfel, Marea Piramidă a lui Keopseste singura dintre cele șapte minuni ale lumii antice care a rezistattimpului, pe care vom putea să o vizităm și în interior (taxa de intrare nueste inclusă). Ne vom deplasa apoi spre Necropola Sakkara, unde vom contemplaprima piramidă construită vreodată pe Pământ, denumită Piramida în Trepte afaraonului Djoser, din sec. al XXVII-lea î.Hr.. Al treilea complex arheologicdin programul zilei va fi Memphis, un muzeu în aer liber, care etalează câtevastatui de granit și alabastru, de mari dimensiuni, pe locul primei capitale aEgiptului Faraonic. Dejun la un restaurant local pe parcursul vizitelor. Seara,transfer la gară pentru călătoria cu trenul de noapte spre Aswan, cu cinăinclusă (în vagon de dormit clasa I, în cuşete cu 2 paturi).

Ziua 3 / 30.12.2019: Aswan

Mic dejun în tren. La capătul unui drum cu trenul de noapte ne va întâmpina Aswanul,cel mai sudic oraș egiptean situat în cea mai încântătoare parte a Nilului,unde deșertul se oprește chiar în malul fluviului, oraș care se bucură de oatmosferă relaxantă și de vecinătatea multor atracții diverse, care îi conferăun exotism aparte. Vom vizita Barajul, Lacul Nasser și cariera de granit roz,unde a rămas „captiv" timp de 3.500 de ani, Obeliscul Neterminat. În jurulprânzului ne vom îmbarca pe vasul de croazieră cu care vom călători înurmătoarele trei zile până la Luxor. După-amiază excursie la Philae -sanctuarul zeiței Isis, construit pe locul în care a fost înmormântat soţul ei,Osiris. Odată cu construirea marelui baraj de la Aswan, templul a fostameninţat cu inundarea, dar intervenţia UNESCO a dus la salvarea lui.Întoarcere la vas, de la bordul căruia vom putea admira şi surprinde înfotografii, combinaţia dintre peisajul selenar al deşertului şi silueteleimpozante ale misterioaselor temple faraonice. Cină şi cazare la bordulvasului.

Ziua 4 / 31.12.2019: Aswan – Abu Simbel – Kom Ombo – Edfu

Mic dejun. Înaceastă dimineaţă vom putea pleca foarte devreme într-o excursie opţională laAbu Simbel - templul copleșitor inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, care afost construit în sec. al XIII-lea î.e.n de către faraonul Ramses al II-lea,pentru a celebra succesul obţinut în bătălia de la Kadesh împotriva poporuluihitit. Pentru multă vreme celebrul templu a fost ascuns de nisipul auriu aldeşertului, până în anul 1813 când exploratorul elveţian Jean Louis Burkhartl-a redescoperit. Remarcabilele statui din piatră îi reprezintă pe Ramses şi pesoţia sa, Nefertari. Templul este unic datorită faptului că soarele pătrunde încamera sacră luminând perfect interiorul doar două zile pe an, de ziua regeluipe 21 februarie şi în ziua încoronării sale, pe 22 octombrie. Întoarcerea lavas pentru a începe navigarea pe Nil, într-o etapă a circuitului nostru carereconstituie fidel programul primelor croaziere brevetate de compania de turismbritanică „Thomas Cook & Son", din sec. al XIX-lea. În acea perioadăse naviga încet, cu vapoare cu aburi, preț de săptămâni, iar zilele detrândăveală pe punte alternau cu excursii la vestigiile antice de pe malurilefluviului. Astăzi, singurele diferențe sunt standardele de comfort alecamerelor unui hotel modern de 5* și viteza de deplasare. S-a păstrat până șiobiceiul englezesc al lui „five o'clock", ceai servit zilnic, pe punteasuperioară, la barul de lângă piscină. Pe traseul până la Luxor vom vizita douătemple din perioada dinastiei ptolemeilor. Primul, denumit astăzi Kom Ombo areprezentat în antichitate un centru religios închinat binomului Sobek –Haroeris, un zeu crocodil și altul șoim, care simbolizau dimensiunilecomplementare, telurică și celestă, contopite în unitatea sacră a Lumii. Dejun,cină festivă de revelion şi cazare pe vas. LAMULTI ANI 2020!

Ziua 5 / 01.01.2020: Edfu – Luxor

Mic dejun. Vomvizita al doilea templu din perioada dinastiei ptolemeilor, Edfu, cel mai bineconservat templu antic din Egipt fiind dedicat zeului Horus, cel care l-a redatveșniciei pe tatăl său Osiris și care simboliza triumful perpetuu al dinastieifaraonice. Vasul va naviga până în zona oraşului Luxor, cea mai mareconcentrare de monumente și vestigii antice, care evocă în mod exemplarcomplexitatea credințelor și simbolurilor religioase ale vechilor egipteni.Numele vechi al așezării era Teba, capitala faraonilor Regatului Nou, o epocăcare s-a întins timp de cinci secole şi care a cuprins cele mai glorioase treidinastii din istorie, între anii 1550 și 1069 î.Hr. Templele monumentale Luxorși Karnak erau renumite în toată lumea antică și atrăgeau vizitatori încă dinperioadele greacă și romană. Dejun, cină şi cazare pe vas.

Ziua 6 / 02.01.2020: Luxor – Karnak – Hurghada

Mic dejun. Vomîncepe ziua cu vizita în Valea Regilor, necropola dintre munți, unde vom vedeamorminte elaborate, săpate în piatră și decorate cu scene din mituri caredescriu drumul faraonului spre nemurire. Trei astfel de morminte pe care le vomputea vizita, au fresce perfect conservate, iar cel mai faimos și singuruldescoperit intact, este cel al lui Tutankhamon (intrare opțională). Pe același malvestic al Nilului (malul celor adormiţi), vom mai admira alte situriimportante, precum Templul Funerar al Reginei Hatshepsut, Valea Reginelor șiColoșii lui Memnon. Debarcare de pe vasul de croazieră, după care ne vomîndrepta spre Templul Karnak care reprezintă cea mai grandioasă lucrare înpiatră închinată zeilor, lăsată moștenire de vreo civilizație a lumii. Vomvizita Karnak-ul care reprezintă sinteza practicilor religioase a două milenii,o culme a transfigurării artistice a miturilor ancestrale egiptene. Complexul întinspe o suprafață de 40 ha, a fost domeniul închis al sacerdoților care îndeplineauritualurile de venerare a Triadei Tebane. Aici era casa lui Amon Ra, zeitateasupremă a Egiptului de Sus, devenit în timp zeu universal în bazinulMediteranei Orientale. Cei mai puternici faraoni au contribuit la desăvârșireamonumentelor, între care se remarcă Hipostilul - marea sală cu 134 de coloanegigantice, acoperite cu basoreliefuri ce redau suma tuturor elementelor carecompun Universul guvernat de zeul solar Amon Ra. După această ultimă lecție deegiptologie, itinerariul zilei ne va purta spre Deșertul de Est până la țărmulMării Roșii, în stațiunea Hurghada, unde vom avea parte de o după-amiază derelaxare în atmosfera specifică unui complex hotelier destinat sejururilor AllInclusive. Cazare în regim All Inclusive la Hotel The Three Corners Sunny BeachResort 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 03.01.2020: Hurghada

Mic dejun.Această zi va fi o zi de vacanță la mare, cu toate mijloacele de agrement obișnuitepe un litoral. Marea Roșie este vestită pentru recifurile de corali, specificeclimatului subtropical, unde trăiesc pești cu forme și culori diverse. O apăplăcută, cu o temperatură constantă de 25 de grade, cu o claritate deosebită,în diferite nuanțe de turcoaz, ne invită la partide de înot și snorkeling.Pentru a observa cei mai mulți pești în mediul lor natural, se pot face ieșiriîn larg pentru scuba diving sau croaziere în zona recifurilor, la bordulvaselor cu hublouri subacvatice, care facilitează contactul cu fauna marină. Deasemenea, se vor organiza acțiuni opționale, de tipul „jeep safari”, pentru adescoperi particularitățile reliefului și ale vieții beduinilor din deșert. Cazareîn regim All Inclusive la Hotel The Three Corners Sunny Beach Resort 4* (sausimilar 4*).

Ziua 8 / 04.01.2020: Hurghada – Cairo

Mic dejun. Înaceastă dimineaţă vom pleca spre Cairo, unde vom avea o zi dedicată capitaleitărâmurilor faraonice. Programul va cuprinde cel mai reprezentativ repercultural ale acestei metropole, considerat inima lumii arabe din OrientulMijlociu. Vom vizita Muzeul de Egiptologie, aflat în celebra piață Tahrir, careadăpostește cea mai bogată colecție de artă antică egipteană, unde vom facecunoştinţă cu istoria milenară a acestor locuri admirând multitudinea deartefacte şi capodopere ale diferitelor perioade şi dinastii. Printre statui şivasta colecţie de obiecte găzduite de sălile muzeului, vom vedea comoara dinmormântul lui Tutankhamon cu masca sa mortuară confecţionată din aur masiv.Turul ghidat va cuprinde mai multe galerii cu sarcofage și coloși din epocileRegatului de Mijloc și Regatului Nou (Amenhotep al III-lea, Ramses al II-lea)şi sala Tell al Amarna, dedicată faraonului monoteist Akenaton, după care vomavea liber pentru a explora, pe cont propriu, alte galerii importante ale muzeului,precum Sala Mumiilor (care presupune bilet separat). Până la ora transferuluicătre aeroport, vă propunem opţional, o croazieră “by night”, pe un segment alNilului, la sud de Insula Gezira, cu cină tip bufet şi spectacol de dansuriorientale, prilej de a descoperi orașul cu clădirile sale moderne, impozante,evidențiate de lumini și firme de neon. Transfer la aeroportul din Cairo pentru zborul deîntoarcere în ţară.

Ziua 9 / 05.01.2020: CairoBucureşti

Plecare spre Bucureşti cu compania Tarom,zbor RO 102 (04:00 / 06:50).

TARIF: 899 EURO / loc în cameră dublă; Suplimentsingle: 180 EURO

 (tarif valabil pentru un grup minim de 25turiști; pentru mai puțini turişti tariful se va recalcula)

TARIFUL INCLUDE:

- transport internaţional cu avionul pe rutele:Bucureşti – Cairo – București cu compania Tarom

- transport intern pe toată durata circuitului cuvehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

- 1 noapte de cazare la Cairo în hotel de 4*

- 1 noapte decazare în tren (în vagon de dormit clasa I, în cuşete cu 2 paturi)

- 3 nopţi de cazare pe vasul de croazieră de 5*

- 2 nopţi de cazare la Hurghada în hotel de 4*

- mesele menţionate în program: 7 mic dejunuri, 1 dejun,1 cină în tren, 3 zile cu pensiune completă pe vas (inclusiv Cina Festivă de Revelion)și 2 zile în regim de All Inclusive la Hurghada

- transferurile şi tururile menţionate în program

- vizită la Muzeul de Egiptologie în Cairo

- excursie cu ghid local pePlatoul Gizah, Marile Piramide, NecropolaSakkara și complexul arheologic Memphis

- croazieră pe Nil cu vas de croazieră de 5* cuurmătoarele vizite incluse:

§ vizită la Barajul de la Aswan, ObelisculNeterminat și Templul Philae

§ vizitarea templelor Kom Ombo și Edfu

§ vizitarea templelor monumentale Luxor șiKarnak

§ excursie în Valea Regilor

§ intrare în templul Funerar al RegineiHatshepsut

§ excursie în Valea Reginelor și oprire la Coloșii lui Memnon

- biletele de intrare la obiectivele turistice –conform program

- ghizi locali

- conducător român de grup

- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment alagenţiei de turism

- BONUS: PACHET TURISTPLUS PREMIUM GENERALI careinclude Asiguraremedicală, peîntreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers.(tratamente medicale de urgență, spitalizare, medicamente, transport de urgențăla spital etc. însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivelebolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începeriicălătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderilefinanciare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, acărei valoarea storno maximă asigurată este de 2.000 euro/călătorie (cufranșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecventeevenimente ce cauzează anularea călătoriei

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şiserviciu pentru zborurile internaţionale: aprox. 280 euro/persoană, care seplătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoareaexactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

- taxă viză Egipt: aprox. 25 usd/persoană, care seplăteşte individual la sosire

- taxele deoraş (unde se percep) se achită la recepţia hotelurilor

- excursiileopţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat departenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpuldisponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionalepropuse de partenerul local

·Vizităla Abu Simbel: aprox. 70 euro/pers.

- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuielipersonale, băuturi în cadrul meselor (cu excepţia hotelului din Hurghada, unde regimul de masăeste All Inclusive) etc.

- bacşişuri: 30 euro/persoană pentru ghizi, şoferi,mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu lasosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

ACTE NECESARE:

- pașaportvalabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

- înscrierileîncep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% dintarif şi se încheie la epuizarea locurilor

- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zileînainte de data plecării

- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice», la care prezentul program este parte

- înmomentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşiasumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupuluiminim de turişti

OBSERVAŢII:

- conducătorulde grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective,inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

-agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele defrontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu

-prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nurăspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzieriiacestora

-conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conformitinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduceprezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiileopţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarealegală de ghid turistic

-cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial deministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardelelocale

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora;problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turistdirect la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup

-dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cuun altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program

-agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, încazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

-agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilorpromoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadălimitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirareaperioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri întraficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbăride aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.;în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşireasituaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentrusuportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

-aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, înordinea înscrierilor

-agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu potfi realizate din motive independente de aceasta

-conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofereexplicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii degrup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice;ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilorinteresaţi de ghidajul acestora

-excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumeleaferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DALTRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele aleexcursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altăparte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea ladispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelulrespectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiiloropţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau aobiectelor personale, indiferent de cauză

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poateavea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

- agenţia nu va suporta costurilesuplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderimasive de zăpadă şi evenimente politiceneprevăzute, greve etc.

- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambiipărinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial alpărintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătoreascădefinitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat decazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d)însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere înoriginal al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții deidentitate- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie depaşaport individual

- copiii care nu posedă carte de identitate aunevoie de paşaport individual

- vărugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sauPAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi suntvalabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

- pentruposesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesarăobţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei sereţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielileagenţiei

-c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimeiplăți

-prezentul document constituie anexă la «Contractul de prestări servicii turistice »

REVELION 2020 Egipt Croazieră Pe Nil Şi Sejur În Hurgada