REVELION 2020 MAROC

Acum o săptămână Comunitate Bucuresti 17 views / Firma

995 €

  • img
img
Detalii Anunt


Capitale imperiale,

Sahara, berberi și oaze

R E V E L I ON Î N M A R O C

Casablanca SafiEssaouira – Marrakech – Ait Ben Haddou – Ouarzazate– Beni Mellal – Ifrane Fes Volubilis– Meknes – Rabat

Vă invităm să petreceţi sfârşitul de an într-o ţară mică ce ar puteafi declarată monument, deoarece atrage mii de turişti prin arhitectura sadeosebită, prin bazarele pline de agitaţie, dar mai ales prin magnificul peisajunde munţii, pădurile, cascadele, deșertul şi plajele minunate dau o notăromantică bogăţiei orientale plină de exotism şi mister. Veţi fi învăluiţi deun amestec fantastic de oameni, mirosuri, culori şi sunete în capitaleleimperiale ale Marocului: Marrakech, Fes, Meknes sau Rabat. Marocul vă va oferio imagine sugestivă foarte bine conservată a civilizaţiei arabe din nordulAfricii în toată splendoarea ei, încadrată fericit de spaţiul mediteranean încare s-a născut şi a înflorit, punându-şi apoi amprenta binefăcătoare, timp deaproape şapte secole şi asupra civilizaţiilor din zona de sud-vest a Europei.Şi nu în ultimul rând, Revelionul pe care vă invităm să-l petreceţi înMarrakech va rămâne cu siguranţă o amintire de-o viaţă!

Perioada: 28.12.2019 – 05.01.2020

Ziua 1 / 28.12.2019: Bucureşti – Frankfurt – Casablanca

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora12:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurtcu zborul companiei Lufthansa, LH 1419 (14:20 / 15:55), de unde se va pleca spreCasablanca, cu zborul LH 1330 (21:20 / 00:55). Sosire în Casablanca, întâlnirecu ghidul local şi transfer la hotel. Cazare laHotel Best Western Toubkal 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 29.12.2019: Casablanca– Safi – Essaouira

Mic dejun. Dimineața vomface un tur panoramic alcapitalei economice a Marocului, oraș care se bucură de o binecuvântată așezareîntr-un minunat golf al Mării Mediterane și unde, în cochetele cafenele, parcăse mai simte încă parfumul inefabil a lui Ingrid Bergman învăluit în fumulțigărilor lui Humphrey Bogart. În timpul turului vom avea prilejul de a admiraPiața Mohamed al V-lea, inima orașului, flancată de o splendidă arhitecturăcolonială franceză, Primăria, Catedrala Sacre Coeur, o lucrare fascinantă aarhitecturii în stil neogotic, cu influențe Art Deco și marocane, construită înanul 1930 când Marocul era încă sub conducerea Franței, Parcul Ligii Arabe șiNoua Medina. Vom putea vizita Moscheea Hassan al II-lea, simbolul orașului, a treia ca mărime din lume, cu un turn de 210 m înălțime care dominăorașul (costul biletului de intrare este de aprox. 12euro și se va achita la fața locului), după care ne vom putea plimba pe bulevardul de pe faleză, numit ca întoate țările mediteraneene, La Corniche. Plecare spre Essaouira însă peparcurs vom face un scurt popas în Safi, localitate aflată pe malul oceanului, renumită pentru sardine șipentru producția de vase de lut tradiționale, unde vom vizita o fabrică careproduce ulei de argan și de unde ulterior vom avea posibilitatea să cumpărămrenumitele produse cosmetice. În finalul zilei vom ajunge la Essaouira, oraşportuar pe coasta Oceanului Atlantic şi totodată staţiune de litoral, renumitpentru Medina sa cu ziduri fortificate, numită anterior Mogador, nume careprovine de la cuvântul fenician “Migdol” şi care înseamnă “o mică cetate”,aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vă veți convinge la fața loculuide ce Essauira este numită “bijuteria Atlanticului” de pe vremea cand OrsonWelles a filmat aici în anul 1949 scene din celebra producție cinematograficăOthello. Cină şi cazare la Hotel Des Iles 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 /30.12.2019: Essaouira – Marrakech

Mic dejun. În prima parte a zileivom face un tur deoraş însoţiţi de ghidul local, alături de care vom vedea fortificaţiile impresionante,portul pescăresc şi medina, vom explora souq-ul local, vom descoperistrăduţele înguste, străjuite de vechile ziduri ale medinei, care i-ainspirat pe marii muzicieni precum Jimmy Hendrix sau Cat Stevens şi vomcolinda magazinele în căutare de suveniruri specifice, precum cele prelucratedin lemn de thuya. Ne vom îndrepta apoi spre Marrakech, aldoilea oraş imperial ca vechime, supranumit “Perla Sudului”. Istoria spune căîn anul 1062, nomadul Almoravides, călugărul-soldat, a trecut munţii şidescoperind acest ţinut de vis, nu l-a mai putut părăsi. Puţin mai târziu,Marrakech devenea capitala unui mare imperiu, recunoscut din Andaluzia până înSudan. Cuvântul Marrakech provine din limba berberilor şi înseamnă “Aşezarealui Dumnezeu”. Cazare la Hotel AtlasMedin & Spa 5* (sau similar 5*). Opţional, transfer înafara orașului pentru o cină ca în poveștile orientale, la celebrul RestaurantChez Ali, amenajat în corturi tradiționale unde vom asista la un spectacolfolcloric susținut de formații reprezentând diferite regiuni ale Marocului.

Ziua 4 / 31.12.2019: Marrakech

Mic dejun. Zi dedicată explorării “oraşuluiroşu”, numit astfel datorită culorii solului, prilej cu care vom admiraMoscheea Koutoubia, o capodoperă a artei maure construită în stilmarocan-andaluz în anul 1158 de către Sultanul Abdelmoumen Al Mouahidi,cunoscută şi ca Moscheea Librarilor, datorită numeroaselor magazine care oînconjurau şi în care se vindeau manuscrise. Moscheea ne va reaminti deversiunea mai veche din Cordoba, deși înălțimea minaretului Koutoubia este multmai mare față de cel din Andalucia. Vom admira moscheea doar pe afară, deoareceaccesul în interior este permis numai musulmanilor. Vom vedea apoi GrădinileMenara, construite în sec. al XII-lea de către califul berber Abd al-AlmohadMu'min, mare parte a grădinii fiind ocupată de livezi de măslini, chiparoşi şialţi pomi fructiferi, Mormintele Sultanilor Saadieni, o grădină - cimitir încare se odihnesc peste 150 de prinţi şi membri ai familiei regale, Palatul Bahia,care a servit drept palat rezidenţial al vizirului Marrakech-ului, Bab Agnau,cea mai veche poartă care face parte din zidul care înconjoară oraşul, bazaruloraşului şi celebra piaţă Jamaa-el Fna, unde prin intermediul celor care vinsă-și valorifice produsele și a celor care vin să le cumpere, ne vom face oidee asupra modalităților prin care aceștia își exprimă cultura veche de câtevasecole. Piața este considerată cea mai pitorească atracţie a oraşului, undespectacolul oferit de oamenii şi obiceiurile locului este unic, fiind renumităpentru muzicanții, acrobații, îmblânzitorii de șerpi, povestitorii sauprezicătorii care fac spectacol, dar și pentru restaurantele și terasele dinzona unde vom putea gusta din preparatele tradiționale marocane. Cazare laHotel Hotel Atlas Medin & Spa 5* (sau similar 5*). Cină festivă deRevelion la restaurantul hotelului (supliment obligatoriu). LA MULŢI ANI 2020!

Ziua 5 / 01.01.2020: Marrakech– Ait Ben Haddou – Ouarzazate – Marrakech

Mic dejun. În prima zi a anului, vom avea timp pentru odihnă dupăpetrecerea din noaptea de Revelion și pentru plimbări relaxante sau excursieopţională de o zi la Ourzazate, prilej de a cunoaște mai profund cultura șiviața autentică a localnicilor din satele berbere, care au stăpânit MunțiiAtlas de peste 3.000 de ani și de a admira peisajele minunate pe care le vomstrăbate într-un traseu inedit și spectaculos până la Ouarzazate, numit și“Poarta către Deșertul Sahara”. Vom ajunge în inima munților Atlas, vomtraversa pitorescul pas Tizi n'Tichka, aflat la o altitudine de 2.260 m, deunde vom putea admira numeroasele așezări berbere, cu casele lor tipice depământ, care adăpostesc familii numeroase și care sunt răspândite prin văileadânci ale munților. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Ait Ben Haddou,așezare fortificată inclusă pe lista Patrimoniului Mondial Cultural UNESCO,aceasta fiind una dintre cele mai importante de-a lungul vechiului drum decaravane dintre Sahara și Marrakech, pe care erau transportați în trecut,sclavii, aurul, fildeșul și sarea. Spectaculoasa fortăreață a servit ca decorpentru numeroase filme, printre care și celebra producție cinematografică“Prințul Deșertului”. Vom vizita și “Atlas Studios”, unde au fost filmatenumeroase pelicule celebre, precum Lawrence - Prințul Arabiei, Iisus dinNazaret, Războiul Stelelor, Gladiatorul, Mumia etc. Vom ajunge apoi laOuarzazate, oraș situat pe un platou deșertic la o altitudine de 1.600 m,dincolo de care se întinde la nesfârșit Deșertul Sahara. Ridicat în anul 1928,Ouarzazate este renumit pentru trandafirii săi și reprezintă astazi punctul deplecare spre oaze și spre satele fortificate din sudul Marocului. Orașul a fostridicat de berberi, care au construit proeminentele “kasbahs”, așezărifortificate terasate, un fel de medine, care oferă o priveliște de neuitat. Nevom îmbarca în autovehicule 4x4, care ne vor duce în Deșertul Sahara și undecei care doresc vor putea face opțional o plimbare cu cămilele.Ne vom întoarce în finalul zilei la Marrakech.Cină şi cazare la Hotel Atlas Medin & Spa 5*(sau similar 5*).

Ziua 6 / 02.01.2020: Marrakech– Beni Mellal – Ifrane – Fes

Mic dejun. Vompărăsi Marrakech-ul urmând itinerariul zilei care ne va purta prin păduri densede pini şi cedrii, ferme terasate şi sate de berberi, cunoscuţi pentruobiectele manuale artizanale şi ca experţi în ţesutul covoarelor. Pe parcursvom face scurte opriri în Beni Mellal, oraş pitoresc aflat la poalele MunţilorAtlas şi Ifrane, o staţiune încântătoare de schi din regiunea Munţilor AtlasMijlocii care s-a dezvoltat în timpul administraţiei franceze, având astfel unstil inconfundabil european, asemănător unui sat alpin. Ne vom deplasa apoi spre Fes,capitala intelectuală şi centrul religios al Marocului, perla lumii arabe,considerat a fi cel mai vechi şi cel mai conservatorist oraş al lumii islamice,aici aflându-se cele mai vechi universităţi din lume, precum UniversitateaAl-Karaouine, fondată în anul 859, cea mai veche universitate arabă din lume şicea mai importantă instituţie de învăţământ superior islamic, fapt pentru carea devenit oraşul filozofilor, al teologilor şi centrul artelor andaluziene.Cină şi cazare la Hotel Menzeh Zalagh 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 03.01.2020: Fes

Mic dejun. Zidedicată explorării oraşului Fes, prilej cu care vom intra în atmosfera plinăde culoare şi mister pe care o degajă străduţele înguste şi întortochiate dinlabirintul Medinei Vechi. Vom vedea că oraşul este împărţitîn trei părţi: oraşul nou, construit în anul 1912 pe vremea când Marocul eracolonie franceză, oraşul medieval, construit pe vremea imperiului Meridines însec. al XIII-lea şi oraşul vechi, pe atunci Fez el Bali, construit pe vremeaimperiului Idriss, oraş care a fost descoperit în anul 809. Vom descoperi încontinuare Medresa Attarine, locaţia unei frumoase şcoli islamice, care dateazădin sec. al XIV-lea, Medresa Bou Inania, exemplificare a artei arhitecturaleislamice, atelierele meşteşugarilor, artiştilor şi tăbăcarilor, Şcoala Coranică,Moscheea Qaraouiyine, una dintre cele mai vechi universităţi islamice,Mausoleul Mulai Idriss, Souk Nejjarine, renumita piaţă unde vom vedeaşi fântâna cu acelaşi nume şi cartierul evreiesc Mellah. În finalul zilei vomadmira Palatul Regal faimos prin elementele de arhitectură arabă și Maură, acesta fiind unadin reședințele actualului rege al Marocului, motiv pentru care nu este permisaccesul în interior. Cină și cazare la Hotel Menzeh Zallagh 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 04.01.2020: Fes– Volubilis – Meknes – Rabat

Mic dejun.Plecare spre Meknes, însă pe parcurs vom face o oprire pentrua vizita situl arheologic Volubilis, listat în Patrimoniul Mondial UNESCO dinanul 1997, unde vom admira cele mai bine conservate ruine romane din nordulAfricii și unele dintre cele mai bine conservate Mozaicuri Romane. Ne vomîndrepta apoi spre Meknes, o altă capitală imperială a Maghrebului, unde vomresimți din plin măreția cu care s-au înconjurat suveranii din dinastiaAlauita, care a cunoscut perioada de glorie în timpul Sultanului Mulay Ismail,contemporan cu Ludovic al XIV-lea al Franței, sultan care a dorit să transformeorașul într-unul regal, ordonând construcția numeroaselor palate, moschei,lacuri, grădini etc., însă din pacate, nici după 50 de ani construcțiile nu erauterminate și nici nu au mai fost vreodată. În Meknes vom vizita grajdurile șidepozitele de grâne ale Sultanului Moulay Ismail, vom admira zidurile deapărare Hari Souani, El Hedim, Poarta Bab Mansour, mormântul Sultanului MoulayIsmail și vechea Medină. În continuarea zilei vom pleca spre Rabat, capitalapolitică a Marocului și reședința regală situată pe malul Oceanului Atlantic,la gura de vărsare a râului Bou Regreg. Vom pătrunde în Rabat prin intrareastrăjuită de cele cinci porți decorate cu arcuri gigantice, ghirlande șiarabescuri florale și vom porni în turul panoramic de oraș în timpul căruia vomvedea Fortăreața Mechouar care adăpostește Palatul Regal, Turnul Hassan, unuldintre simbolurile orașului, construit în perioada regelui Almohadic în sec. alXII-lea, Kasbahul Oudaya și Mausoleul, o minunată lucrare din marmură albă,unde se află mormintele regilor Mohamed al V-lea și Hassan al II-lea. Cină și cazare la Hotel Chellah 4*(sau similar 4*).

Ziua 9 / 05.01.2020: Rabat – Marrakech

Mic dejun. Transferla aeroportul din Marrakech pentru plecarea spre Munich cu compania Lufthansa,zbor LH 677 (15:50 / 19:35), de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul LH 1656 (22:20 / 01:15).

TARIF: 995 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 195 EURO

(tarif valabil pt. un grup minim de 25 turişti; pentru 20-24 turişti,tariful se va majora cu 75 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:

-transport intercontinental cuavionul pe rutele: Bucureşti – Frankfurt – Casablanca – Marrakech – Munich –Bucureşti

- transport intern pe toată duratacircuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

- 8 nopţi cazare în hoteluri de 5* și 4*

- meselemenţionate în program:8 mic dejunuri şi 5 cine

- transferurile, tururile, excursiilemenţionate în program

- ghid local pentru toată perioadaexcursiei

- vizitele şi intrările la obiectivelemenţionate în program

- conducător român de grup

- asigurare în caz de insolvabilitate /faliment al agenţiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de aeroport, combustibil,securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 290euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiileaeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

- alte servicii suplimentare decât celemenţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

- cină festivă de Revelion: 135 euro/pers.(obligatorie)

- băuturile în cadrul dejunurilor saucinelor (alcoolice sau non alcoolice)

- asigurarea medicală și storno (agențiarecomandă încheierea acestora)

- bacşişuri: 30 euro/pers. pentru ghizi şişoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup celtârziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

- excursiile opționale se pot realiza cu unnumăr minim de 20 participanți; în funcţie detimpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionalepropuse de partenerul local

  • cină cu spectacol tradiţional marocan la Restaurantul “Chez Ali” din Marrakech: aprox. 50 euro/pers. (se achită din țară)
  • intrare în Moscheea Hassan al II-lea: aprox. 13 euro/pers. (se achită la fața locului)
  • plimbare cu cămilele: aprox. 20 euro/pers. (se achită la fața locului)
  • excursie la Ouarzazate: aprox. 50 euro/pers. (se achită din țară)

ACTE NECESARE:

- paşaportvalabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

- înscrierile încep din momentul lansării programului,cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 dezile înainte de data plecării

- turistul va încheia cu agenţia« Contractul de prestări servicii turistice», la care prezentul programeste parte

- în momentul semnării « Contractului de prestăriservicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în programîn cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiuniiîn anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectiveleturistice

- agenţia nu se obligă să găsească partajpersoanelor care călătoresc singure

- agenţia nu răspunde în cazul refuzuluiautorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriulpropriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cudouă ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcăriituriştilor ca urmare a întârzierii acestora

- conducătorul de grup se va asigura că programul sedesfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii deurgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţiireferitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu arecalificarea şi atestarea legală de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberareacamerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

- clasificarea pe stele a unităţilor decazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitateşi ca atare respectă standardele locale

- distribuţia camerelor la hoteluri se facede către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectulcamerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorulde grup

- dacă hotelul este schimbat din motivecare nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşacum este precizat în program

- agenţia îşi rezervă dreptul de a modificavaloarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbatăde compania aeriană

- agenţiapoate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tipearly booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată devalabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadeianunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

- în derularea excursiei pot apăreasituaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări deaeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; înaceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilorivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportareaunor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor în autocar se faceîncepând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor

- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea încazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente deaceasta

- conform legilor internaţionale, doarghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumenteloretc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afaraobiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cuacordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora

- excursiile opţionale se efectuează lafaţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu seîncasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiiloropţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionatede la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoaneleparticipante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şiîi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local.În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectiveleturistice vizitate

- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoarede pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)

- în cazul în care turistul întârzie saurenunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privindrambursarea eventualelor despăgubiri

- agenţia nu vasuporta costurilesuplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderimasive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

- copiii minori pot călători doar: a)însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţinăacordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărârejudecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cucertificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilorpărinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul denaștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/saucărții de identitate

- copiii care nu posedă carte deidentitate au nevoie de paşaport individual

- vă rugăm să vă asiguraţi cădocumentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urmede deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de ladata terminării călătoriei

- c/v excursiei poate fi achitată şi în leila cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți

- prezentul document constituie anexă la «Contractul de prestări servicii turistice »

REVELION 2020 MAROC