REVELION 2020 Portugalia & Insulele Capului Verde

Acum o săptămână Comunitate Bucuresti 15 views / Firma

1,780 €

  • img
img
Detalii Anunt

Revelion în paradisul exotic african al Oceanului Atlantic

5 nopți de cazare cu demipensiune în InsulaSal

ü Excursiela minele de sare Pedra da Lume din Insula Sal

ü 2nopți de cazare cu demipensiune în Insula Santiago

ü Turul oraşului Praia din Insula Santiago

ü Tur de oraş în Lisabona

ü Însoţitor român de grup

ü BONUS PACHET TURIST PLUSPREMIUM

PORTUGALIA & INSULELECAPULUI VERDE

Lisabona – Sintra – Cabo Da Roca – Cascais –Estoril – Insula Sal (Insulele Capului Verde) – Insula Santiago (InsuleleCapului Verde) – Praia – Cidade Velha

De-a lungul anilor ampășit împreună pe urmele unuia dintre cele mai bogate imperii ale lumii, celportugrez. După ce am explorat zona continentală, europeană, am mers înMadeira, în Insulele Azore, în Brazilia și apoi în Asia, unde am descoperit comunitățileportugheze din Goa, din Macao și din Malaezia. A venit momentul să adăugăm laaceastă lungă listă o nouă locație, și anume Arhipelagul Insulelor CapuluiVerde, un paradis exotic situat în Oceanul Atlantic, la o distanță de peste 500km de coastele Africii. Aici vă invităm să petreceți noaptea dintre ani, să văbucurați de peisajul mirific, de contrastul dintre munții vulcanici ce ating înălțimide peste 2500 m și plajele cu nisip fin, scăldate de apele albastre ale oceanului.Vă invităm să pașiți pe urmele nemuritoarei Cesaria Evora și să descoperițiamestecul cultural inedit dintre tradiția europeană și cea africană care conviețuiescîntr-o simbioză perfectă pe aceste insule situate în mijlocul oceanului, lagranița dintre lumi.

Perioada: 27.12.2019– 05.01.2020

Ziua 1/ 27.12.2019: Bucureşti – Munchen – Lisabona

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 11:00(în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Munchen cucompania Lufthansa, zbor LH 1653 (12:55 / 14:00), de unde se va pleca spre Lisabonacu zborul LH 1792 (20:30 / 22:40). Dupăsosirea în Lisabona transfer pentru cazare la Hotel VipExecutive Picoas 4* (sau similar 4*).

Ziua2 / 28.12.2019: Lisabona – Sintra – CaboDa Roca – Cascais – Estoril – Insula Sal

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individualesau opțional, excursie de o zi la Sintra, Cabo da Roca, Cascais şi Estoril. Plecare dinLisabona spre vest, către minunatul orăşel Sintra numit odinioară “GloriosulEden” de către faimosul Lord Byron, inclus astăzi de UNESCO în PatrimoniulMondial, un orăşel de poveste, înconjurat de castele şi palate, care îi conferăun farmec aparte. Aici se află reşedinţa de vară a regilor Portugaliei şinumeroase monumente de importanţă istorică, exemple clasice ale arhitecturiiportugheze. Veţi vizita Palatul Naţional de la Sintra, reşedinţă regală încădin sec. XIII – XIV, pentru a admira frumoasele decoraţii cu influenţe maure şigotice. Traseul va continua spre Valea Corales, faimoasă pentru viile cultivateîn sol nisipos şi apoi spre Cabo da Roca, punctul cel mai vestic al Europeicontinentale, unde imaginea oceanului de la înălţimea stâncii este absolutuluitoare. Despre acest loc special, poetul portughez Luis de Camoes scria: “înacest loc se termină pământul şi începe marea”. Veţi pleca apoi de-a lungulcoastei până la plaja Guincho, faimoasă pentru dunele sale de nisip, spre Bocado Inferno şi Cascais, un sat pescăresc cu o magnifică panoramă a golfului cuacelaşi nume, unde în perioada interbelică a locuit Mircea Eliade. La întoarcereaspre Lisabona veţi trece prin staţiunea Estoril, loc de petrecere a vacanţelorpentru turiştii veniţi din toată lumea, aici aflându-se şi cel mai mare cazinodin Europa. Numit şi Riviera Portugheză, Estoril încântă turiştii cumultitudinea grădinilor grandioase, varietatea terenurilor de golf, combinaţiaunică de deal şi litoral, cu o climă excelentă, un peisaj unic şi vestigiiculturale valoroase. Transfer la aeroportul din Lisabona pentru plecare spreInsula Sal, care face parte din arhipelagul insulelor Capului Verde, cucompania Tap Portugal, zbor TP 1549 (20:55 / 00:05). După sosire, transfer pentrucazare la Hotel Sobrado 4* (sau similar 4*).

Ziua3 / 29.12.2019: Insula Sal

Mic dejun. În această zi ne vom convinge că Insula Sal este „cea mai de preţ bijuterie” a Republicii Capului Verde, o insulă paradisiacă cu ambient african-european incitant şi cu plaje perfecte. Nisipul auriu, oceanul turcoaz, zonele deşertice şi văile uscate cu petice de verdeaţă din loc în loc și cele 350 de zile însorite pe an, fac din insula Sal o destinaţie perfectă de vacanţă pentru iubitorii de natură, plajă şi soare. Sal este cea mai veche insulă a arhipelagului, fiind formată în urmă cu 50 milioane de ani ca urmare a exploziei unui vulcan, în prezent inactiv, în al cărui crater se întinde acum un lac sărat imens, Pedra de Lume. Vom face o excursie la minele de sare Pedra de Lume. Satul Pedra de Lume, situat în partea nord-estică a insulei, la 5 km est de capitala insulei Espargos, a fost fondat de Manuel Antonio Martins, care a început exploatarea iazurilor de sare în anul1796. Producția de sare a înflorit în cea mai mare parte a secolului al XIX-lea, dar a intrat în declin dupăanul 1887, când Brazilia, principala destinație de export, a impus interzicerea sarei importate. Zona conține iazuri de evaporare a sării denumită Salinas de Pedra de Lume, construite pe lacul natural de sare, care s-au format prin infiltrarea apei din mare, deoarece baza craterului este sub nivelul mării, formând astfel punctul cel mai de jos din Capul Verde. Extracția de sare este în prezent inactivă din anii 1990. Nu uitați să aveți cu dumneavoastră costumul de baie și un prosop pentru a încerca această experiență uimitoare. Cazare şi cină în Insula Sal la Hotel Sobrado 4*(sau similar 4*).

Ziua4 / 30.12.2019: Insula Sal

Micdejun. Timp liber pentru plajă şi relaxare sau opţional, excursie de o zi pentru untur complet al insulei Sal, care va include o vizită în centrul orăşeluluiSanta Maria, zona rezidenţială Murdeira, Palmeira, un mic orăşel pescăresc deunde veţi putea cumpăra produse autentice din Capul Verde, Buracona cu piscinanaturală și faimoasa peşteră “Olho Azul” (Ochiul Albastru), deşertul Terra Boaunde veți putea observa fenomenul Fata Morgana, Espargos cu centruladministrativ al insulei, unde vă veți opri la cafeneaua Bom Dia pentru adegusta o cafea al cărei secret de preparare păstrat de patru generaţii afăcut-o celebră. Cazareşi cină în Insula Sal la Hotel Sobrado 4* (sausimilar 4*).

Ziua5 / 31.12.2019: Insula Sal

Mic dejun. Timp liber pentru plajă şi relaxare sau opţional, excursie de 4 ore cu catamaranul. Veţi fitransferaţi către portul insulei, deunde veți începe o croazieră relaxantă pe mare. După o oră de navigare pe lângăcoastă, catamaranul se va opri în Golful Murdeira, unde veți putea facescufundări, să înotați, sau pur și simplu să vă relaxați la bord. Turul vainclude gustări, băuturi și echipamente necesare pentru snorkeling. Întoarcerepentru cazare în Insula Sal la Hotel Sobrado 4* (sau similar 4*). Seara veţiputea participa opţional la o cină specială de revelion cu muzică live într-un restaurant local. LaMulţi Ani 2020!

Ziua6 / 01.01.2020: Insula Sal

Mic dejun. În prima zi a anului vom avea timp pentru odihnă,plajăşi relaxaredupă petrecerea din noaptea de Revelion. Cazareşi cină în Insula Sal la Hotel Sobrado 4* (sau similar 4*).

Ziua7 / 02.01.2020: Insula Sal – Insula Santiago

Dimineaţatransfer la aeroport pentru plecare spre Insula Santiago cu compania BinterCabo Verde, zbor 3B 801 (08:00 / 08:45). Odată sosiţi în Praia, capitala insulei ne vom întâlni cu ghidul local pentru un tur panoramic al oraşului, prilej cu care vom admira unele dintre cele maivechi clădiri, cum ar fi cazarma Jaime Mota din anul 1826, PalatulPrezidențial, Piața Albuquerque, monumentul lui Diogo Gomes și MuzeulEtnografic. După-amiază, transfer pentru cazare şi cină la Hotel OasisAtlantico Praia Mar 4* (sau similar 4*).

Ziua8 / 03.01.2020: Insula Santiago

Mic dejun. Timp liber pentru plajă şi relaxare sau opțional tur panoramic cu ghid local al orașului vechi, Cidade Velha, situat în partea de sud a Insulei Santiago. Fondată în anul 1462, Cidade Velha este cea mai veche așezare din Capul Verde și fosta sa capitală. Odată numită Ribeira Grande, numele său a fost schimbat în Cidade Velha la sfârșitul sec. al XVIII-lea. Situat în largul coastei nord-vest a Africii, acest oraș a fost prima așezare colonială europeană la tropice. Unele dintre planurile originale planificate meticulos sunt încă intacte și includ o cetate regală, două biserici și o piață din sec. al XVI-lea, motiv pentru care orașul a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 2009. Ne vom opri la piaţa locală africană, plină de culoare, unde vom vedea localnicii care vând produse tradiţionale și de unde vom putea cumpăra ce ne va tenta. Până la ora transferului la aeroportul din Praia, vom cina şi ne vom putea odihni la Hotel Oasis Atlantico Praia Mar 4* (sau similar 4*).

Ziua 9/ 04.01.2020: Insula Santiago – Lisabona

Transfer la aeroport pentru plecarea spre Lisabonacu compania Tap Portugal, zbor TP 1544 (01:00 / 06:05). Odatăsosiţi în Lisabona, transfer pentru cazare la Hotel Vip Executive Picoas 4* (sau similar 4*). Mic dejun, dupăcare vom avea timp de odihnă până după-amiază când ne vom întâlnicu ghidul local pentru un tur panoramic al oraşului care va include cartierulistoric Belem,puternic legat de descoperirile maritime portugheze,cu frumoasele monumente istorice din sec. XV – XVI. Vom face o oprire pentrufotografii la celebrul Torre de Belem, o bijuterie a artei manueline, monumentintrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi la Monumentul DescoperirilorMaritime, Padrao dos Descobrimentos, cândva punctul de plecare al câtorvaexpediţii maritime, monument modern construit în cinstea comemorării a 500 deani de la moartea Prinţului Henric Navigatorul. Vom vedea Biserica DosJeronimos, intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO, construită în stil manuelinîn anul 1502, unde se află mormintele lui Vasco da Gama şi Luis de Camoes,marele poet portughez. Ne vom îndrepta apoi către unul dintre cele mai vechicartiere ale oraşului, Alfama, vestit pentru pitoreştile străduţe înguste, cumagazine ale diverşilor meşteşugari, după care vom face o incursiune în centruloraşului, în Baixa, pentru a admira Bulevardul Avenida da Liberdade, PiaţaMarques de Pombal, Piaţa Restauradores și Piaţa Rossio. Cazare la Hotel Hotel Vip Executive Picoas 4* (sau similar 4*).

Ziua 10/ 05.01.2020: Lisabona – Frankfurt – Bucureşti

Micdejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Frankfurt cu compania Lufthansa,zbor LH 1167 (12:10 / 16:15), de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul LH 1422(20:30 / 23:45).

TARIF: 1780 EURO / loc încameră dublă; Supliment single: 380 EURO

(tarif valabil pentru un grupminim de 15 turişti; pt. 10 - 14 turişti, tariful se va majora cu 50euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:

- transport continental cu avionul pe ruta: Bucureşti– Munchen – Lisabona și Lisabona – Frankfurt – Bucureşti cu compania Lufthansa

- transport intern cu avionul pe ruta: Lisabona –Insula Sal și Insula Santiago – Lisabona cu compania Tap Portugal

- transport intern cu avionul pe ruta: Insula Sal –Insula Santiago cu compania BinterCabo Verde

- 2 nopţi cazare cu mic dejun inclus în Lisabona înhotel de 4*

- 5 nopţi cazare cu demipensiune inclusă în Insula Salîn hotel de 4*

- 2 nopţi cazare cu demipensiune inclusă în InsulaSantiago în hotel de 4*

- transport intern pe toată durata programului cuvehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

- tururile şi transferurile menţionate în program

- tur panoramic al oraşului Lisabona cu ghid local

- excursie la minele de sare Pedra da Lume din InsulaSal

- tur panoramic cu ghid local aloraşului Praia din Insula Santiago

- conducător român de grup

- asigurarea agenţiei în caz de insolvabilitate / faliment

- BONUS: PACHET TURIST PLUSPREMIUM GENERALI careinclude Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă osumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/saurepatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivelebolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începeriicălătoriei) și Asigurarea STORNO decălătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarândefectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă tariful total alcircuitului (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperăcele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârstamaximă de 74 ani împliniți

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şiserviciu pentru toate zborurile: aprox. 495 euro/pers., care se plătesc odatăcu excursia (pot fi modificate de compania aeriană, valoarea exactă fiindcunoscută la data emiterii biletelor de avion)

- taxa de viză Capul Verde:aprox. 35 euro/ pers., se achită personal la intrarea în CapulVerde pe aeroportul din Insula Sal

- Cina Festivă deRevelion aprox. 60 euro/pers.

- taxele de oraș care se achită individual la recepția hotelurilor

- bacşişuri: 45 euro/pers. pentru şoferi, mai puţin pentru bagajişti (sevor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu sereferă şi la excursiile opţionale

- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale,băuturi etc.

- excursiile opţionale se rezervă şi se achită din ţară, tarifele acestorafiind calculate pentru un minim de 15 participanţi; în cazul în care numărulparticipanţilor este mai mic, tariful se va recalcula; în funcţie de timpuldisponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionalepropuse de partenerii locali

  • excursie de 1 zi la Sintra – Cabo da Roca – Cascais – Estoril cu ghid local: aprox. 60 euro/pers.
  • excursie de 4 ore cu catamaranul în Insula Sal: aprox. 35 euro/pers.
  • excursie la Cidade Velha din Insula Santiago: aprox. 30 euro/pers.
  • Turul Insulei Sal: aprox. 60 euro/pers.

ACTE NECESARE:

- paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarceriiîn ţară

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

-înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unuiavans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări serviciituristice », la care prezentul program este parte

- în momentul semnării «Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă platadiferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:

- conducătorulde grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective,inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

- agenţianu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

-agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele defrontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite săpărăsească teritoriul propriu

- prezentareala aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde încazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora

-conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conformitinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduceprezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiileopţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarealegală de ghid turistic

-cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate curegulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial deministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardelelocale

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora;problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turistdirect la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup

-dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cuun altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program

-agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazulîn care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

-agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilorpromoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadălimitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirareaperioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri întraficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbăride aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.;în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşireasituaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentrusuportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

-aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, înordinea înscrierilor

-agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu potfi realizate din motive independente de aceasta

-conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofereexplicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii degrup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice;ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţide ghidajul acestora

-excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumeleaferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DALTRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele aleexcursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altăparte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea ladispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelulrespectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiiloropţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau aobiectelor personale, indiferent de cauză

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poateavea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

- agenţia nu va suporta costurilesuplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderimasive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambiipărinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial alpărintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătoreascădefinitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat decazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d)însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere înoriginal al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții deidentitate

- copiii care nu posedă carte de identitate aunevoie de paşaport individual

- vărugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sauPAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabileminim 6 luni de la data terminării călătoriei

- pentru posesorii de paşapoartetemporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de laambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentrubiletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei

-c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimeiplăți

-prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări serviciituristice »

REVELION 2020 Portugalia & Insulele Capului Verde