REVELION 2020 Sankt Petersburg

Acum o săptămână Comunitate Bucuresti 17 views / Firma

690 lei

  • img
img
Detalii AnuntR E V EL I O N

S A N K T P E T E R S B U R G

Sankt Petersburg – Veliky Novgorod – Peterhof– Pavlovsk – Tarskoe Selo

Vă invităm într-oexcursie în timpul căreia veţi descoperi Sankt Petersburgul, „CapitalaNordului” aşa cum este denumit oraşul fondat de Petru cel Mare pe Neva, vă veţiîmbogăţi cu diversitatea comorilor culturale ale Rusiei de ieri şi de astăzi,veţi păşi pe urmele istoriei în centrul oraşului care în prezent face parte dinPatrimoniul Mondial UNESCO.

Perioada: 28.12.2019– 04.01.2020

Ziua1 / 28.12.2019: București

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 22:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare alcompaniei Aeroflot).

Ziua2 / 29.12.2019: București – Moscova – Sankt Petersburg

Plecare spre Moscova cu zborul companiei Aeroflot, SU 2037 (00:40 / 04:40), de unde se va pleca spre Sankt Petersburg cu zborul SU 6 (07:05 / 08:35). Sosire la ora 08:35 la Sankt Petersburg, oraşul fondat de Petru cel Mare în anul 1703 ca o“fereastră către Europa”, fiind la acea dată a doua capitală a Imperiului Rus,până în anul 1918. Însoţiţide ghidul local vom porni într-un tur panoramic al oraşului Sankt Petersburg,al doilea oraş ca mărime al Rusiei, care va include Bulevardul Al. Nevsky cucelebrele sale poduri, Piaţa Palatului de Iarnă – locul de desfăşurare a unor importante momentedin istoria Rusiei, Amiralitatea, Fluviul Neva cu podurile care se ridicănoaptea, Catedrala Sf. Isaac (intrare opţională), Crucişătorul Aurora, PiaţaSenatului, Monumentullui Petru cel Mare şi Catedrala Fecioarei din Kazan (intrare opţională). Vom vizita Fortăreaţa Petru şiPavel – emblemaoraşului, locul unde se odihnesc mulţi dintre foştii țari ai Rusiei. Cazare la Hotel Park Inn by Radisson Nevsky4* (sau similar 4*).

Ziua3 / 30.12.2019: Sankt Petersburg – Veliky Novgorod – SanktPetersburg

Mic dejun. În această zi nevom îndrepta spreVeliky Novgorod, supranumit Florenţa Rusiei, datorită faptului că niciun altoraş rus nu a reuşit să păstreze atât de multe monumente vechi de arhitectură. Vom vizitaKremlinul, care adăposteşte cel mai vechi palat folosit în trecut ca sală de întâlnire a arhiepiscopilor, Catedrala Sf. Sofia cu cele 5domuri şi cu faimoasa poartă Magdeburg, unul dintre cele mai vechimonumente creştine din toată Rusia, fiind în acelaşi timp cea mai bineconservată biserică din sec. al XI-lea, Monumentul Mileniul Rusiei,situat în fața Catedralei Sfânta Sofia, ridicat în anul pentru a marcaun mileniu de la începutul domniei lui Ruric la Novgorod, oîntâmplare adesea văzută ca începutul statului rus. Opţional veţi putea intra în Catedrala Sf. Nicolae. Întoarcere la SanktPetersburg pentru cazare la Hotel Park Inn by Radisson Nevsky 4* (sausimilar 4*).

Ziua 4 / 31.12.2019: Sankt Petersburg – Shuvalovka– Sankt Petersburg

Mic dejun. Timp liber la dispoziţie pentruplimbări, cumpărături, alte activităţi individuale sau excursie opţională laShuvalovka. Cu câteva secole în urmă, în anul 1714, conform ordinului lui PetruI, un teren de pe coasta Golfului Finic pe care se întindeau cinci așezări, afost predat pentru utilizare. Între aceste așezări era și un sat cu numefinlandez, "Korkuli", care a avut diferiți proprietari de-a lungultimpului, între care și contele Ivan Shuvalov care a dat denumirea satului pecare îl veţi vizita. În timpul vizitei veţi avea ocazia de a cunoaște meșteșugariilocului, veţi învăța cum să pictați pe lemn sau păpuși, așa cum făceau vechiiruși. Desigur, toate obiectele pe care le-ați făcut le veţi putealua acasă, drept memorabile suveniruri. Întoarcere la Sankt Petersburg pentru cazare la HotelPark Inn by Radisson Nevsky 4* (sau similar 4*). Opţional, cină festivă de Revelion la restaurantulhotelului sau la un restaurant local.

Ziua 5 / 01.01.2020: Sankt Petersburg

Mic dejun. Timp liber la dispoziţie pentruplimbări, cumpărături sau alte activităţi individuale. Opţional, cină cuspectacol folcloric. În apropierea Muzeului Hermitage și a Catedralei Sf. Isaac veți descoperi un locfrumos, o adevărată capodoperă de arhitectură din a doua jumătate a sec. alXIX-lea - Palatul Nikolaevsky. Construit pentru Marele Duce Nicolae, fiulîmpăratului Nicolae I, acest loc vasatisface cele maiînalte așteptări culturale. Vă veți bucura de spectacolul folcloric tradițional"Simte-te Rus" în timpul cinei. Acest spectacol combină muzica,cântecul și dansul din diferite regiuni ale Rusiei și permite descoperireaadevăratului spirit al țării în modul cel mai incredibil. Întoarcerela Sankt Petersburg pentru cazare la Hotel Park Inn by Radisson Nevsky 4*(sau similar 4*).

Ziua 6 / 02.01.2020: Sankt Petersburg – Peterhof– SanktPetersburg

Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local ne vom îndrepta spre MuzeulErmitaj, unul dintre cele mai mari şi mai bogate muzee din lume, cu peste 3milioane de piese provenite din toate colţurile lumii. Muzeul, adăpostit în peste o mie de camere ale Palatului de Iarnă,expune peste 3 milioane de obiecte de artă, începând din Grecia antică până înzilele noastre. Vom vedea picturi semnate de Da Vinci, Van Gogh, Picasso,Gauguin etc. șivom avea şansa rară de a vedeacamerele private ale familiei regale şi condiţiile de viaţă ale Romanovilor.După-amiază veți putea face o excursie opţională deaprox. 4 ore la Petrodvoreţ (Peterhof) unde se va vizita Palatul construit dePetru cel Mare pe ţărmul Golfului Finic, reşedinţa oficială imperială de varăpână în anul 1917, cunoscut şi sub numele de “Capitala Fântânilor”, dupămodelul de la Versailles. Marele Palat, Parcul Iubirii, fântânile şi cascadeleconstituie un magnific ansamblu închinat victoriilor militare ale lui Petru celMare şi glorioaselor forţe navale ruseşti. Cazare la Hotel Park Inn by Radisson Nevsky 4*(sau similar 4*).

Ziua 7 / 03.01.2020: Sankt Petersburg – Pavlovsk– Tarskoe Selo –Sankt Petersburg

Mic dejun. Timp liber pentru explorarea individuală aoraşului sau excursie opţională de o zi care va include Pavlovsk şi TarskoeSelo. Veţi vizita Palatul Pavlovsk, construit de Împărăteasa Ecaterina a II-a pentrufiul ei, viitorul Împărat Pavel I, unde veţi admira, în timpul unei memorabile plimbări cu troika, una dintre cele mai impresionante grădini în stilenglezesc din Europa. Veţi continua cu vizitarea Satului Puşkin,Tarskoe Selo, reşedinţa de vară preferată a marilor femei de pe tronulRusiei. Ecaterina I a primit în dar acest ţinut de la soţul său Petru cel Mare,iar fiica sa, Elisabeta, a construit aici un minunat palat în stil baroc,vopsit în albastru şi alb. Împărăteasa Ecaterina a II-a a petrecut mult timp înaceste locuri, unde numeroşi artişti şi arhitecţi europeni renumiţi au creatinterioarele şi pavilioanele. Sute de poeţi ruşi, de la Puşkin la Ahmatova,s-au inspirat din frumuseţea acestui domeniu regal, un simbol al Rusieiseculare, al puterii imperiale, al culturii şi felului de viaţă rus dinsecolele de aur. Palatul este o bijuterie: dincolo de porţile aurite, veţitrece de peluzele tunse, veţi urca şi intra în saloane cu pereţi pinacotecă, mobilier masiv şi tavane sculptate, careadăpostesc vechile costume ale nobilimii şi alte obiecte decorative de valoare.Rusia imperială, cultă şi pretenţioasă, o veţi “regăsi” în Marea Sală aBalului, o încăpere cu pereţii şi tavanul aurite, în care lumina este multiplicată de oglinzi.Cea mai uimitoare dintre atracţiile de aici este însă "camera dechihlimbar", făurită din 10.000 kg de plăci de chihlimbar, poleite cu foiţă de aur, creată decătre artizanii germani şi ruşi la începutul sec. al XVIII-lea, oferită decătre regele Prusiei, Friedrich Wilhelm I, aliatului său rus, țarul Petru celMare, în anul 1716. Mutat de germani în Konigsberg în anul 1941, tezaurul adispărut în anul 1944 după bombardamentul aliaţilor, dând naştere la numeroaseipoteze şi teorii privind locul în care ar fi ascuns. Reconstituirea a costatstatul rus o avere, dar totul a trebuit să fie gata la timp, în anul 2003,atunci când Vladimir Putin a invitat liderii întregii lumi la sărbătorirea a300 de ani de la fondarea oraşului în care s-a născut, Sankt Petersburg. Întoarcere la Sankt Petersburgpentru cazare la Hotel Park Inn by Radisson Nevsky 4* (sausimilar 4*).

Ziua 8 / 04.01.2020: Sankt Petersburg – Moscova –Bucureşti

Mic dejun. Timp liber pentru viziteindividuale sau cumpărături (camerelese vor elibera la ora 12:00; existăposibilitatea de a rezerva camera pentru “late check out”, contra cost, cuminim 2 luni înaintede începerea circuitului). Transferla aeroport pentru plecarea spre Moscova cu zborul companiei Aeroflot, SU 23 (18:25 / 19:55), de unde se va pleca spre Bucureşticu zborul SU 2036 (21:10 / 23:25).

TARIF: 690 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single 175 EURO

(tarifvalabil pentru un grup min. de 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 35 euro/pers.)

TARIFULINCLUDE:

-transport internaţional cu avionul pe rutele: Bucureşti – Moscova – SanktPetersburg şi Sankt Petersburg – Moscova – București cu compania Aeroflot

-transport local cu avionul pe rutele: Sankt Petersburg – Moscova cucompania Aeroflot

-transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aercondiţionat, adaptat la nr. de turişti

- 6 nopţi cazare la Sankt Petersburg în hotel de 4*

- mesele menţionate în program: 6 mic dejunuri

-transferurile şi tururile menţionate în program

-taxele de intrare la următoarele obiective: Fortăreaţa Petru şi Pavel, MuzeulErmitaj din Sankt Petersburg și Kremlinul din Veliky Novgorod

-ghizi locali

-conducător român de grup

-asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

- BONUS: PACHET TURIST PLUSPREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga duratăa programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu estemenită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de caredumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNOde călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare,contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoarea storno maximăasigurată este de 2000 euro/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc deprotecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anulareacălătoriei

TARIFULNU INCLUDE:

-taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurileinternaţionale şi locale: aprox. 240euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiileaeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor deavion)

- taxade viză şi procesare acte: 75 euro/pers. (se plăteşte odată cu excursia)

- cina festiva de Revelion (vom reveni cu detalii în jurul datei de02.12.2019)

-alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

-bacşişuri: 25 euro/pers. pentru ghizi,şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup celtârziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

- excursiile opţionale ale căror tarife suntvalabile pentru un număr minim de 20 participanţi; tarifeleacestora sunt informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, semai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

·vizită la Shuvalovka: aprox. 35 euro/pers.

·cină cu spectacol folcloric Nikolaevsky: aprox. 135 euro/pers.

·vizită la Peterhof: aprox. 75 euro/pers.

·Satul Puşkin (Tarskoe Selo) şi Pavlovsk(plimbare cu troika inclusă): aprox. 85 euro/pers.

ACTENECESARE:

- paşaport valabil minim 6 luni de la dataîncheierii călătoriei; paşaportul trebuie să conţinăminim 2 pagini libere

- 1fotografie color 3,5х4,5 cm pe fundal deschis, cu imaginea clară a chipului (din faţă), fără ochelari cu lentile fumurii şi cu capuldescoperit

CONDIŢIIDE ÎNSCRIERE:

- înscrierile încep dinmomentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi seîncheie laepuizarea locurilor

-diferenţa de 50 %, se achită cu min. 45 de zile înainte de data plecării

-turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice», la care prezentul program este parte

- în momentul semnării « Contractului deprestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:

- conducătorulde grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective,inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

-agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

-agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele defrontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu

-prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nurăspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzieriiacestora

-conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conformitinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduceprezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiileopţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarealegală de ghid turistic

-cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitatecu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

-clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial deministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardelelocale

-distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora;problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turistdirect la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup

-dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cuun altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program

-agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, încazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

-agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilorpromoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadălimitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirareaperioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

-în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri întraficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbăride aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.;în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilorivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportareaunor cheltuieli suplimentare aferente

-aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, înordinea înscrierilor

-agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu potfi realizate din motive independente de aceasta

-conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofereexplicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii degrup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice;ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilorinteresaţi de ghidajul acestora

-excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumeleaferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DALTRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele aleexcursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altăparte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea ladispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelulrespectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiiloropţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

-agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau aobiectelor personale, indiferent de cauză

-în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poateavea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

- agenţia nu va suporta costurilesuplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderimasive de zăpadă şi evenimente politiceneprevăzute, greve etc.

- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambiipărinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial alpărintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătoreascădefinitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat decazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d)însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere înoriginal al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții deidentitate- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie depaşaport individual

- copiii care nu posedă carte de identitate aunevoie de paşaport individual

- vărugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sauPAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi suntvalabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

REVELION 2020 Sankt Petersburg