Colesterol m107 63 capsule
Momentan Indisponibil
869
Garantie
Citeste "Garantia Produselor"Termeni Retur
Citeste Termenii de ReturDetalii Livrare
Cost livrare: 17.99 lei
Afla mai multe detalii despre LivrareTermeni si Conditii
Citeste Termenii si ConditiileDescriere produs
INGREDIENTE/CAPSULĂ: - extract uscat de frunze de anghinare (Cynarae folium) standardizat în min. 2,5% cinarină 176 mg - extract uscat de frunze de măslin (Olivae folium) standardizat în min. 10% oleuropeină 132 mg - extract uscat de rădăcină de păpădie (Taraxaci radix) standardizat în min. 5% polifenoli 44 mg - extract uscat din oleorezină de Commiphora mukul standardizat în min. 10% guggusterone 44 mg - frunze de mesteacăn (Betulae folium) 35,2 mg - ulei esenţial de morcov (Daucus carota aetheroleum) 4,4 mg - ulei esenţial de lămâie (Citri aetheroleum) 4,4 mg. Învelişul capsulei este pe bază de gelatină animală. Anghinarea , plantă indigenă în zona mediteraneană, a fost cultivată din vremuri străvechi în scopuri culinare. A devenit mai importantă ca plantă medicinală în perioada recentă, ca urmare a descoperirii cinarinei. Acest compus amar este prezent în frunzele plantei şi alături de alţi compuşi, conferă anghinarei proprietăţi de menţinere a sănătăţii ficatului, de susţinere a fluxului sucurilor digestive și de detoxifiere. Măslinul este prezent în toate religiile (creștin, iudaism, islam) simbolizând pace, longevitate, întinerire, autoritate, o mulţime de legende și povești fiind ancorate în istoria sa. Măslinul a fost cultivat încă din primele perioade ale istoriei omenirii, frunzele sale fiind folosite pe scară largă în medicina populară din regiunile din jurul Mării Mediterane. Prima menţiune medicală oficială a frunzei de măslin, un raport care descrie calităţile sale, a apărut în 1854, în Jurnalul Farmaceutic. În 1962, un cercetător italian a raportat pentru prima dată că oleuropeina din frunzele de măslin a scăzut tensiunea arterială la animale (Panizzi L. și colab., 1960). Păpădia a fost cunoscută ca plantă medicinală printre medicii arabi ai Evului Mediu (Avicenna, sec. XI) şi în cărţile medicinale europene clasice din această perioadă (Vollmer sec XIII, Johann von Cube 1488 etc.). Madaus, în 1938, subliniază efectele benefice asupra ficatului. Guggul (gum guggul) este o rășină produsă de arborele de Commiphora mukul. Preparatele tipice de guggulipide conţin 2,5-5% steroli vegetali - guggulsteronele E și Z. S-a raportat că aceste două componente exercită în organism efecte asupra lipidelor. În Europa, cultul mesteacănului este atribuit faptului că a fost unul dintre cei mai vechi copaci postglaciari din nordul Europei. Utilizarea terapeutică a mesteacănului merge în urmă probabil până la grecii antici şi la romani, unde Pliniu o menţionează pe scurt. A fost folosit de triburile teutonice în poţiuni pentru forţă şi frumuseţe. În credinţa populară germană este arborele primăverii. Uleiul esenţial de morcov este un tip de ulei extras prin distilare cu abur din seminţele plantei Daucus carota și, de asemenea, din planta uscată în sine. Componentele principale responsabile de efect sunt carotol, acetat de geranil, alfa-pinen, beta-pinen, beta-cariofilen și sabinen. Uleiul esenţial de lămâie este obţinut prin expresie din coaja proaspătă a fructului. Este un lichid galben pal, limpede, având un gust de lămâie și un miros parfumat, considerat în medicina secolului trecut ca stimulent şi aromatic. Compușii bioactivi principali identificaţi în uleiul esenţial de lămâie au fost limonen, β-pinen și γ-terpinen. BENEFICII ALE UTILIZĂRII: - frunzele de măslin şi de anghinare susţin metabolismul lipidic şi al colesterolului, ajută la menţinerea unui nivel normal al colesterolului; - anghinarea contribuie la nivelul normal al lipidelor din sânge, ajută la susţinerea fluxului sucurilor digestive; menţine un ficat sănătos; - păpădia susţine detoxifierea organismului prin stimularea diurezei; - mesteacănul și guggul susţin nivelul normal al colesterolului din sânge. ATENŢIONĂRI: Nu se recomandă copiilor sub 7 ani, în caz de obstrucţie biliară sau risc crescut pentru obstrucţie biliară, insuficienţă hepatică severă, insuficienţă renală acută şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. SARCINĂ ŞI ALĂPTARE: Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul acestuia. EFECTE SECUNDARE ŞI INTERACŢIUNI: Acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele. La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare. MOD DE UTILIZARE: Câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, după masă. Dacă este nevoie de un efect mai puternic, se pot administra până la 6 capsule pe zi, la recomandarea medicului sau a farmacistului. Durata curei: minim 3 luni. ASOCIERI RECOMANDATE: Pe tot parcursul curei puteţi asocia ceaiul Colesterol-M103/M102. SFATURI PRACTICE DE DIETĂ ŞI STIL DE VIAŢĂ: Recomandăm reducerea cât mai mult posibil din alimentaţie a grăsimilor saturate şi a grăsimilor „trans” (untură, unt, margarină, ouă, brânzeturi grase, carne grasă, mezeluri), reducerea consumului de dulciuri şi produse de patiserie. Consumaţi în cantităţi moderate grăsimi nesaturate din uleiuri vegetale presate la rece (de măsline, floarea soarelui, porumb, soia, in, rapiţă, cânepă, dovleac, şofrănel), precum şi nuci, alune, migdale, caju, fistic, seminţe de floarea soarelui şi de dovleac neprăjite de asemenea în cantităţi moderate. Puteţi mânca 1 - 2 ouă fierte pe săptămână şi aproximativ 10 g unt de 2 - 3 ori pe săptămână. Consumul de alimente bogate în fibre scade colesterolul: cereale integrale, fulgi de cereale, tărâţe de ovăz, leguminoase (fasole, linte, năut, soia), ciuperci, fructe, legume. Consumaţi zilnic cel puţin 2 litri de apă pentru a stimula eliminarea deşeurilor metabolice şi a toxinelor. A se păstra la loc uscat şi la temperatura mediului ambiant. Supliment alimentar. A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Produsul este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască o dietă variată, echilibrată şi un stil de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor. Notificat la Serviciul Naţional pentru Plante Medicinale, Aromatice şi Produse ale Stupului. Nr. 14694/07.05.2021Descriere produs
INGREDIENTE/CAPSULĂ: - extract uscat de frunze de anghinare (Cynarae folium) standardizat în min. 2,5% cinarină 176 mg - extract uscat de frunze de măslin (Olivae folium) standardizat în min. 10% oleuropeină 132 mg - extract uscat de rădăcină de păpădie (Taraxaci radix) standardizat în min. 5% polifenoli 44 mg - extract uscat din oleorezină de Commiphora mukul standardizat în min. 10% guggusterone 44 mg - frunze de mesteacăn (Betulae folium) 35,2 mg - ulei esenţial de morcov (Daucus carota aetheroleum) 4,4 mg - ulei esenţial de lămâie (Citri aetheroleum) 4,4 mg. Învelişul capsulei este pe bază de gelatină animală. Anghinarea , plantă indigenă în zona mediteraneană, a fost cultivată din vremuri străvechi în scopuri culinare. A devenit mai importantă ca plantă medicinală în perioada recentă, ca urmare a descoperirii cinarinei. Acest compus amar este prezent în frunzele plantei şi alături de alţi compuşi, conferă anghinarei proprietăţi de menţinere a sănătăţii ficatului, de susţinere a fluxului sucurilor digestive și de detoxifiere. Măslinul este prezent în toate religiile (creștin, iudaism, islam) simbolizând pace, longevitate, întinerire, autoritate, o mulţime de legende și povești fiind ancorate în istoria sa. Măslinul a fost cultivat încă din primele perioade ale istoriei omenirii, frunzele sale fiind folosite pe scară largă în medicina populară din regiunile din jurul Mării Mediterane. Prima menţiune medicală oficială a frunzei de măslin, un raport care descrie calităţile sale, a apărut în 1854, în Jurnalul Farmaceutic. În 1962, un cercetător italian a raportat pentru prima dată că oleuropeina din frunzele de măslin a scăzut tensiunea arterială la animale (Panizzi L. și colab., 1960). Păpădia a fost cunoscută ca plantă medicinală printre medicii arabi ai Evului Mediu (Avicenna, sec. XI) şi în cărţile medicinale europene clasice din această perioadă (Vollmer sec XIII, Johann von Cube 1488 etc.). Madaus, în 1938, subliniază efectele benefice asupra ficatului. Guggul (gum guggul) este o rășină produsă de arborele de Commiphora mukul. Preparatele tipice de guggulipide conţin 2,5-5% steroli vegetali - guggulsteronele E și Z. S-a raportat că aceste două componente exercită în organism efecte asupra lipidelor. În Europa, cultul mesteacănului este atribuit faptului că a fost unul dintre cei mai vechi copaci postglaciari din nordul Europei. Utilizarea terapeutică a mesteacănului merge în urmă probabil până la grecii antici şi la romani, unde Pliniu o menţionează pe scurt. A fost folosit de triburile teutonice în poţiuni pentru forţă şi frumuseţe. În credinţa populară germană este arborele primăverii. Uleiul esenţial de morcov este un tip de ulei extras prin distilare cu abur din seminţele plantei Daucus carota și, de asemenea, din planta uscată în sine. Componentele principale responsabile de efect sunt carotol, acetat de geranil, alfa-pinen, beta-pinen, beta-cariofilen și sabinen. Uleiul esenţial de lămâie este obţinut prin expresie din coaja proaspătă a fructului. Este un lichid galben pal, limpede, având un gust de lămâie și un miros parfumat, considerat în medicina secolului trecut ca stimulent şi aromatic. Compușii bioactivi principali identificaţi în uleiul esenţial de lămâie au fost limonen, β-pinen și γ-terpinen. BENEFICII ALE UTILIZĂRII: - frunzele de măslin şi de anghinare susţin metabolismul lipidic şi al colesterolului, ajută la menţinerea unui nivel normal al colesterolului; - anghinarea contribuie la nivelul normal al lipidelor din sânge, ajută la susţinerea fluxului sucurilor digestive; menţine un ficat sănătos; - păpădia susţine detoxifierea organismului prin stimularea diurezei; - mesteacănul și guggul susţin nivelul normal al colesterolului din sânge. ATENŢIONĂRI: Nu se recomandă copiilor sub 7 ani, în caz de obstrucţie biliară sau risc crescut pentru obstrucţie biliară, insuficienţă hepatică severă, insuficienţă renală acută şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. SARCINĂ ŞI ALĂPTARE: Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul acestuia. EFECTE SECUNDARE ŞI INTERACŢIUNI: Acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele. La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare. MOD DE UTILIZARE: Câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, după masă. Dacă este nevoie de un efect mai puternic, se pot administra până la 6 capsule pe zi, la recomandarea medicului sau a farmacistului. Durata curei: minim 3 luni. ASOCIERI RECOMANDATE: Pe tot parcursul curei puteţi asocia ceaiul Colesterol-M103/M102. SFATURI PRACTICE DE DIETĂ ŞI STIL DE VIAŢĂ: Recomandăm reducerea cât mai mult posibil din alimentaţie a grăsimilor saturate şi a grăsimilor „trans” (untură, unt, margarină, ouă, brânzeturi grase, carne grasă, mezeluri), reducerea consumului de dulciuri şi produse de patiserie. Consumaţi în cantităţi moderate grăsimi nesaturate din uleiuri vegetale presate la rece (de măsline, floarea soarelui, porumb, soia, in, rapiţă, cânepă, dovleac, şofrănel), precum şi nuci, alune, migdale, caju, fistic, seminţe de floarea soarelui şi de dovleac neprăjite de asemenea în cantităţi moderate. Puteţi mânca 1 - 2 ouă fierte pe săptămână şi aproximativ 10 g unt de 2 - 3 ori pe săptămână. Consumul de alimente bogate în fibre scade colesterolul: cereale integrale, fulgi de cereale, tărâţe de ovăz, leguminoase (fasole, linte, năut, soia), ciuperci, fructe, legume. Consumaţi zilnic cel puţin 2 litri de apă pentru a stimula eliminarea deşeurilor metabolice şi a toxinelor. A se păstra la loc uscat şi la temperatura mediului ambiant. Supliment alimentar. A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Produsul este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască o dietă variată, echilibrată şi un stil de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor. Notificat la Serviciul Naţional pentru Plante Medicinale, Aromatice şi Produse ale Stupului. Nr. 14694/07.05.2021