La Negociat.ro beneficiezi întotdeauna de garanția produselor achiziționate conform legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor.

Prin garanția comercială ai la dispoziție servicii de reparație gratuită din partea vânzătorului sau producătorului în baza certificatului de garanție emis.

Garanția de conformitate

Garanția de conformitate reprezintă perioada legală de 2 ani în care clientului i se aduce produsul la conformitate în mod gratuit. Astfel, producătorul se angajează să repare, să înlocuiască sau să restituie contravaloarea produsului, conform LG449/2003, Art.11, Alineat 2.

Perioada de timp stabilită pentru remedierea reparației este de maxim 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul a adus la cunoștință vânzătorului lipsa de conformitate a produsului.

În conformitate cu OG21/1992 vânzătorul este obligat să-i furnizeze consumatorului: certificat de garanție (doar pentru produsele de folosință îndelungată), manual de instrucțiuni/utilizare/instalare. Produsele aflate la vânzare trebuie să fie însoțite de manuale de instrucțiuni în limba română, declarații de conformitate, fișe tehnice, etichete energetice.


Pentru produsele care prezintă defecte în perioada de garanție și nu îndeplinesc condițiile obligatorii de aplicare procedura retur pentru produse cumpărate , cumpărătorul va contacta Departamentul Relații Clienți pentru a fi redirecționat către un service autorizat.

Garanția este asigurată de producători/ importatori prin rețele de service proprii specializate.