Digestie usoara d57 30 capsule
Momentan Indisponibil
885
Garantie
Citeste "Garantia Produselor"Termeni Retur
Citeste Termenii de ReturDetalii Livrare
Cost livrare: 17.99 lei
Afla mai multe detalii despre LivrareTermeni si Conditii
Citeste Termenii si ConditiileDescriere produs
INGREDIENTE/CAPSULĂ: -fructe de coriandru (Coriandri fructus) 80 mg -frunze de dafin (Lauri folium) 60 mg -rizomi de obligeană (Calami rhizoma) 60 mg -rădăcină de genţiană (Gentianae radix) 60 mg -rizomi de ghimbir (Zingiberis rhizoma) 40 mg -extract de papaya (Carica papaya) cu papaină 40 mg -extract de ananas (Ananas comosus) cu bromelaină 40 mg -seminţe de muştar (Sinapis albae semen) 20 mg. Învelișul capsulei este pe bază de celuloză vegetală. Coriandrul , plantă de origine mediteraneană, este cultivat pentru fructele sale parfumate, mult utilizate în condimentarea alimentelor. Este cunoscut din cele mai vechi timpuri pentru uzul culinar şi medical, fiind menţionat în papirusul Ebers (1550 î.Hr.). Conform Galenoterapiei lui Marin Popescu, Dr., 1943, „nu se poate contesta acţiunea sa tonifiantă asupra stomacului, proprietatea carminativă […] şi calitatea de a fi uşor stimulant digestiv”. Dafinul , sau laurul, este un copac veşnic verde aparţinând familiei Lauraceae, care vegetează în ţările din jurul Mării Mediterane. Laurul este una dintre cele mai vechi plante cunoscute, fiind de mai bine de trei mii de ani un simbol al înţelepciunii şi gloriei. Anticii au apreciat frunzele şi fructele de dafin, folosindu-le ca stimulente şi stomahice. Obligeana , considerată a fi originară din sudul Chinei și Orientul Mijlociu, a fost folosită ca şi condiment și remediu în India din cele mai vechi timpuri, fiind menţionată ca atare în Ayur-Vedas. Este, de asemenea, listată în tezaurele de remedii ale lui Paracelsus (sec. XV) și Lonicerus (1564), ca digestiv. Genţiana este tratată intens de Dioscorides, Plinius, Paracelsus, Scribonius Largo și Galenus. Cărţile de plante din Evul Mediu i-au adus laude ample, Bock și Matthiolus s-au ocupat de ea în detaliu. Genţiana este foarte apreciată, de asemenea, în medicina populară din Europa până în China. Potrivit lui Kneipp (Munchen, 1935) printre efectele principale ale genţianei se numără susţinerea secreţiei sucurilor gastrice. Ghimbirul este un tonic aromatic foarte cunoscut, menţionat în Farmacopeile chinezeşti, în literatura sanscrită dar şi în scrierile grecilor şi romanilor antici. Răspândirea sa în Europa s-a produs foarte rapid, la începutul secolului XI fiind înregistrat deja în scrierile anglo-saxone. „Acţionează ca un stimulent tonic, stomahic şi carminativ”. (H. W. Felter, J. U. Lloyd, King's American Dispensatory, 1898). Fructul de papaya , supranumit şi „fructul îngerilor” este originar din America Centrală şi de Sud. El conţine o enzimă numită papaină, care catalizează descompunerea proteinelor, având efecte asemănătoare pepsinei (enzimă secretată la nivelul stomacului). Ananasul se presupune că este originar din America de Sud, iar de acolo a fost adus în Caraibe, unde a fost descoperit de Cristofor Columb. Ananasul conţine bromelaină, o enzimă capabilă să degradeze proteinele, fiind eficientă în digerarea rapidă a substanţelor nutritive. Muştarul este un condiment folosit adesea la prepararea mâncărurilor. „Este utilizat în cantităţi mici, intern, ca și condiment și excitant ușor, dar eficient, al organelor digestive.” (King's American Dispensatory,1898). BENEFICII ALE UTILIZĂRII: -coriandrul, dafinul, genţiana, muştarul şi ghimbirul susţin o digestie sănătoasă; menţin sănătatea digestivă datorită substanţelor amare, mucilagiilor şi uleiului esenţial, constituenţi prezenţi în această combinaţie de plante; -coriandrul este folosit pentru a facilita digestia; susţine apetitul şi digestia; ajută la menţinerea echilibrului normal al gazelor în tractul digestiv, util în caz de probleme dispeptice şi pierderea poftei de mâncare; -obligeana susţine digestia; ajută la menţinerea stomacului şi a intestinului într-un echilibru armonios; -genţiana este folosită în mod tradiţional pentru a facilita digestia; -ghimbirul susţine digestia; contribuie la funcţionarea normală a tractului intestinal. ATENŢIONĂRI: Nu se recomandă copiilor sub 12 ani, în caz de ulcer gastro-duodenal activ şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Conţine muştar. SARCINĂ ŞI ALĂPTARE: Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui. EFECTE SECUNDARE ŞI INTERACŢIUNI: La dozele recomandate nu au fost semnalate interacţiuni şi efecte secundare. MOD DE UTILIZARE: 1 - 2 capsule după mesele principale. Produsul se poate administra la nevoie. ASOCIERI RECOMANDATE: -Pentru stimularea digestiei acest produs se poate asocia cu ceai D-digestie , reţeta farm. Farago-D41, ceai Digestiv-D65 , sau ceai Digestie Uşoară-D150 . SFATURI PRACTICE DE DIETĂ ŞI STIL DE VIAŢĂ: Apetitul alimentar este un indiciu al stării de sănătate a organismului. Scăderea apetitului ne poate indica o stare de devitalizare a organismului, prezenţa stresului, a unei depresii uşoare sau poate fi indiciul unei afecţiuni mai grave. Efectele adverse ale unor medicamente pot consta în scăderea apetitului. O lipsă îndelungată a apetitului alimentar este un motiv pentru prezentarea la medic. Pentru a stimula pofta de mâncare recomandăm o dietă care să cuprindă o hrană din produse naturale (fără conservanţi, coloranţi, arome sintetice), consumate ca atare în stare crudă, cum e cazul fructelor, produselor apicole (miere, polen, apilarnil), a legumelor, a produselor lactate sau preparate cât mai simplu (prin fierbere, la aburi, coacere, fermentare şi macerare). Se va evita consumul alimentelor prăjite, a zahărului alb, a cafelei. A se păstra la loc uscat şi la temperatura mediului ambiant. Supliment alimentar. A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Produsul este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască o dietă variată, echilibrată şi un stil de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor. Notificat la Serviciul Naţional pentru Plante Medicinale, Aromatice şi Produse ale Stupului. Nr. 13869/19.03.2020Descriere produs
INGREDIENTE/CAPSULĂ: -fructe de coriandru (Coriandri fructus) 80 mg -frunze de dafin (Lauri folium) 60 mg -rizomi de obligeană (Calami rhizoma) 60 mg -rădăcină de genţiană (Gentianae radix) 60 mg -rizomi de ghimbir (Zingiberis rhizoma) 40 mg -extract de papaya (Carica papaya) cu papaină 40 mg -extract de ananas (Ananas comosus) cu bromelaină 40 mg -seminţe de muştar (Sinapis albae semen) 20 mg. Învelișul capsulei este pe bază de celuloză vegetală. Coriandrul , plantă de origine mediteraneană, este cultivat pentru fructele sale parfumate, mult utilizate în condimentarea alimentelor. Este cunoscut din cele mai vechi timpuri pentru uzul culinar şi medical, fiind menţionat în papirusul Ebers (1550 î.Hr.). Conform Galenoterapiei lui Marin Popescu, Dr., 1943, „nu se poate contesta acţiunea sa tonifiantă asupra stomacului, proprietatea carminativă […] şi calitatea de a fi uşor stimulant digestiv”. Dafinul , sau laurul, este un copac veşnic verde aparţinând familiei Lauraceae, care vegetează în ţările din jurul Mării Mediterane. Laurul este una dintre cele mai vechi plante cunoscute, fiind de mai bine de trei mii de ani un simbol al înţelepciunii şi gloriei. Anticii au apreciat frunzele şi fructele de dafin, folosindu-le ca stimulente şi stomahice. Obligeana , considerată a fi originară din sudul Chinei și Orientul Mijlociu, a fost folosită ca şi condiment și remediu în India din cele mai vechi timpuri, fiind menţionată ca atare în Ayur-Vedas. Este, de asemenea, listată în tezaurele de remedii ale lui Paracelsus (sec. XV) și Lonicerus (1564), ca digestiv. Genţiana este tratată intens de Dioscorides, Plinius, Paracelsus, Scribonius Largo și Galenus. Cărţile de plante din Evul Mediu i-au adus laude ample, Bock și Matthiolus s-au ocupat de ea în detaliu. Genţiana este foarte apreciată, de asemenea, în medicina populară din Europa până în China. Potrivit lui Kneipp (Munchen, 1935) printre efectele principale ale genţianei se numără susţinerea secreţiei sucurilor gastrice. Ghimbirul este un tonic aromatic foarte cunoscut, menţionat în Farmacopeile chinezeşti, în literatura sanscrită dar şi în scrierile grecilor şi romanilor antici. Răspândirea sa în Europa s-a produs foarte rapid, la începutul secolului XI fiind înregistrat deja în scrierile anglo-saxone. „Acţionează ca un stimulent tonic, stomahic şi carminativ”. (H. W. Felter, J. U. Lloyd, King's American Dispensatory, 1898). Fructul de papaya , supranumit şi „fructul îngerilor” este originar din America Centrală şi de Sud. El conţine o enzimă numită papaină, care catalizează descompunerea proteinelor, având efecte asemănătoare pepsinei (enzimă secretată la nivelul stomacului). Ananasul se presupune că este originar din America de Sud, iar de acolo a fost adus în Caraibe, unde a fost descoperit de Cristofor Columb. Ananasul conţine bromelaină, o enzimă capabilă să degradeze proteinele, fiind eficientă în digerarea rapidă a substanţelor nutritive. Muştarul este un condiment folosit adesea la prepararea mâncărurilor. „Este utilizat în cantităţi mici, intern, ca și condiment și excitant ușor, dar eficient, al organelor digestive.” (King's American Dispensatory,1898). BENEFICII ALE UTILIZĂRII: -coriandrul, dafinul, genţiana, muştarul şi ghimbirul susţin o digestie sănătoasă; menţin sănătatea digestivă datorită substanţelor amare, mucilagiilor şi uleiului esenţial, constituenţi prezenţi în această combinaţie de plante; -coriandrul este folosit pentru a facilita digestia; susţine apetitul şi digestia; ajută la menţinerea echilibrului normal al gazelor în tractul digestiv, util în caz de probleme dispeptice şi pierderea poftei de mâncare; -obligeana susţine digestia; ajută la menţinerea stomacului şi a intestinului într-un echilibru armonios; -genţiana este folosită în mod tradiţional pentru a facilita digestia; -ghimbirul susţine digestia; contribuie la funcţionarea normală a tractului intestinal. ATENŢIONĂRI: Nu se recomandă copiilor sub 12 ani, în caz de ulcer gastro-duodenal activ şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Conţine muştar. SARCINĂ ŞI ALĂPTARE: Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui. EFECTE SECUNDARE ŞI INTERACŢIUNI: La dozele recomandate nu au fost semnalate interacţiuni şi efecte secundare. MOD DE UTILIZARE: 1 - 2 capsule după mesele principale. Produsul se poate administra la nevoie. ASOCIERI RECOMANDATE: -Pentru stimularea digestiei acest produs se poate asocia cu ceai D-digestie , reţeta farm. Farago-D41, ceai Digestiv-D65 , sau ceai Digestie Uşoară-D150 . SFATURI PRACTICE DE DIETĂ ŞI STIL DE VIAŢĂ: Apetitul alimentar este un indiciu al stării de sănătate a organismului. Scăderea apetitului ne poate indica o stare de devitalizare a organismului, prezenţa stresului, a unei depresii uşoare sau poate fi indiciul unei afecţiuni mai grave. Efectele adverse ale unor medicamente pot consta în scăderea apetitului. O lipsă îndelungată a apetitului alimentar este un motiv pentru prezentarea la medic. Pentru a stimula pofta de mâncare recomandăm o dietă care să cuprindă o hrană din produse naturale (fără conservanţi, coloranţi, arome sintetice), consumate ca atare în stare crudă, cum e cazul fructelor, produselor apicole (miere, polen, apilarnil), a legumelor, a produselor lactate sau preparate cât mai simplu (prin fierbere, la aburi, coacere, fermentare şi macerare). Se va evita consumul alimentelor prăjite, a zahărului alb, a cafelei. A se păstra la loc uscat şi la temperatura mediului ambiant. Supliment alimentar. A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Produsul este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască o dietă variată, echilibrată şi un stil de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor. Notificat la Serviciul Naţional pentru Plante Medicinale, Aromatice şi Produse ale Stupului. Nr. 13869/19.03.2020